FOTO. Este incredibil ce poate face Regina Elisabeta la cei 94 de ani. Imagini cu prima apariție a suveranei de când s-a autoizolat din cauza pandemiei

Redactor:
Gandul
FOTO. Este incredibil ce poate face Regina Elisabeta la cei 94 de ani. Imagini cu prima apariție a suveranei de când s-a autoizolat din cauza pandemiei
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Foto: Shutterstock

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 94 de ani, a fost fotografiată călare în curtea palatului Windsor, acolo unde este izolată din cazua pandemiei de Coronavirus.

Aceasta prima apariţie a reginei după ce s-a plasat în autoizolare, de la începutul lunii mai.

În ciuda vârstei de 94 de ani, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii apare în fotografie călare pe un cal în curtea Palatului Windsor.

regina călare pe cal
Regina Elisabeta. Foto Facebook, The Royal Family

Va avea cea mai lungă absență din viața publică

Regina Elisabeta a decis la începutul lunii mai să se retragă din viața publică timp de mai multe luni din cauza pandemiei de COVID-19, în ceea ce ar urma să fie cea mai lungă absență a suveranei britanice din viața publică din cei 68 de ani ai săi de domnie.

Elisabeta a II-a va rămâne la Castelul Windsor împreună cu soțul său, ducele de Edinburgh, pentru o perioadă nedeterminată, iar oficiali din cadrul Casei Regale au dat asigurări că regina nu va fi pusă în pericol în niciun fel în această perioadă de criză.

Mesajul reginei a fost vizionat de 24 de milioane de telespectatori

Regina Elisabeta a II-a s-a adresat de două ori poporului britanic în perioada crizei, ultimul dintre mesajele sale televizate fiind vizionat de 24 de milioane de telespectatori.

Potrivit unor surse din interiorul Casei Regale, regina Elisabeta a II-a va respecta în continuare recomandările autorităților referitoare la persoanele din categoria sa de vârstă. Regina a împlinit 94 de ani pe 21 aprilie. Totodată, se poartă discuții în această perioadă despre calendarul activităților suveranei începând cu luna octombrie.

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat că de la 1 iunie va începe relaxarea treptată a restricţiilor impuse odată cu râspândirea epidemiei de coronavirus, relatează Reuters.

În Anglia, până la şase persoane se vor putea întâlni în spaţii deschise, în timp ce şcolile se vor redeschide treptat începând de luni, a declarat Johnson în cadrul unei conferinţe de presă.

 

Inchide