MAREA BRITANIE. Boris Johnson a anunţat relaxarea treptată a restricţiilor începând cu 1 iunie. Ce presupun noile măsuri

Redactor:
Gândul
MAREA BRITANIE. Boris Johnson a anunţat relaxarea treptată a restricţiilor începând cu 1 iunie. Ce presupun noile măsuri
Boris Johnson a anunţat relaxarea treptată a restricţiilor începând cu 1 iunie

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat că începând de săptămâna viitoare va începe relaxarea treptată a restricţiilor impuse odată cu râspândirea epidemiei de coronavirus, relatează Reuters.

În Anglia, până la şase persoane se vor putea întâlni în spaţii deschise, în timp ce şcolile se vor redeschide treptat începând de luni, a declarat Johnson în cadrul unei conferinţe de presă.

Ce presupun noile măsuri de relaxare din Marea Britanie. Boris Johnson: Vă puteți întâlni cu cei dragi

„Aceste schimbări înseamnă că prietenii şi familia pot începe să se întâlnească cu cei dragi, văzându-şi, probabil, ambii părinţi deodată sau bunicii simultan”, a spus el, adăugând că magazinele exterioare şi sălile de expoziţie pentru maşini se vor putea deschide începând de luni.

Relaxările în Marea Britanie se vor realiza treptat, cu respectarea măsurilor de protecție.

„Vă veţi putea întâlni cu familia într-o grădină, veți putea face chiar şi un grătar, cu condiţia să o faceţi într-un mod în care să păstraţi distanţa socială, cu condiţia ca fiecare să se spele pe mâini şi toată lumea să apeleze la bunul simţ”.

Johnson a subliniat că schimbările reprezintă „mici paşi provizorii înainte”, iar experţii în sănătate au avertizat că situaţia a rămas într-un echilibru precar, odată cu scăderea cazurilor noi, dar nu foarte repede.

În ceea ce priveşte situaţia din Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, guvernele locale sunt responsabile pentru propria politică de sănătate publică.

Și Spania va continua să reducă restricţiile impuse în urma pandemiei de COVID-19

Și Spania va continua să reducă restricţiile impuse în urma pandemiei începând de luni 1 iunie, a anunţat joi ministrul Sănătăţii, potrivit CNN.

„De luni, aproximativ 70% din populaţia spaniolă sau 32 de milioane de persoane vor fi în faza a doua. Aproximativ 30% din populaţie sau 15 milioane de persoane vor intra în faza 1, iar 45.000 de persoane vor fi în faza a treia”, a declarat ministrul Sănătăţii din Spania Salvador Illa la o conferinţă de presă.

La începutul acestei săptămâni, puţin peste jumătate din populaţie se fala încă în faza unu.

Alături de Illa, directorul Centrului pentru Urgenţe în Sănătate, dr. Fernando Simón, a anunţat că anumite zone din regiunile Castilia, Valencia, Catalunya, Murcia, Andalucia şi Castilia şi Leon vor trece la faza a doua, ceea ce permite întâlniri de până la 15 persoane care nu locuiesc împreună, unele servicii de restaurant în interior şi deschiderea de magazine, cinematografe şi muzee, dar cu limite de ocupare a spaţiului.

Inchide