Grecia a introdus noi restricții pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID

Grecia a introdus noi restricții pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 19/11/2021, 10:44

Autoritățile din Grecia au anunțat joi o serie de noi restricții pentru persoanele care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19.

Astfel, începând de luni, nevaccinații nu vor mai putea intra în spațiile închise, cu excepția localurilor pentru luat masa, informează Adevărul.

Credincioșii care vor să meargă în biserici o vor putea face doar dacă sunt vaccinați sau dacă prezintă un test negativ.

„Cu începere de luni (22 noiembrie), persoanele nevaccinate nu vor avea voie să intre în spaţii închise, cu excepţia localurilor pentru luat masa. Este o acţiune iminentă pentru protecţia populaţiei. Nouă din zece persoane intubate în prezent în spitalele din ţară nu s-au vaccinat”, a declarat premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, într-un discurs adresat naţiunii, îndemnându-şi concetăţenii să se vaccineze.

Numărul de noi îmbolnăviri continuă să crească în Grecia

Purtarea măștii de protecție va fi în continuare obligatorie în spațiile închise, dar și în spațiile deschise aglomerate.

Mitsotakis a adăugat că „a treia doză de vaccin este decisivă”, în special pentru persoanele în vârstă.

Premierul elen a mai spus că certificatul de vaccinare pentru persoanele de peste 60 de ani nu va mai fi valabil la șapte luni de la ultima doză de vaccin.

Grecia a ajuns la o rată de vaccinare de 63%, fiind sub nivelul altor țări europene. Din cei 10,7 milioane de locuitori, 575.000 de greci cu vârsta peste 60 de ani nu sunt vaccinați.

De la sfârşitul lunii octombrie, numărul contaminărilor a continuat să crească, de la 3.600 pe 29 octombrie la 6.150 o săptămână mai târziu şi la 7.317 miercuri, potrivit bilanţului zilnic furnizat de organizaţia naţională de sănătate publică (Eody).