Grecia impune noi restricții pentru persoanele nevaccinate pe fondul exploziei de infectări cu Covid

Grecia impune noi restricții pentru persoanele nevaccinate pe fondul exploziei de infectări cu Covid
Grecia impune noi restricții pentru persoanele nevaccinate pe fondul exploziei de infectări cu Covid / Sursa FOTO: kinstacdn.com
Publicat: 02/11/2021, 20:07

Guvernul din Grecia impune noi restricții pentru persoanele nevaccinate ca urmare a creșterii numărului de noi cazuri de Covid-19. Persoanele neimunizate vor fi nevoite să prezinte un test negativ pentru a putea avea acces în majoritatea spațiilor publice, printre care magazine, bănci sau instituții publice.

Ministrul Sănătății, Thanos Pleyris, a precizat că toți angajații nevaccinați, atât din mediu privat cât și din cel public, vor trebui să meargă să se testeze de două ori pe săptămână, pe banii lor, iar magazinele și restaurantele care nu respectă măsurile impune de autorități vor fi amendate cu până la 5.000 de euro.

De asemenea, el a îndemnat populația să meargă în centrele de vaccinare pentru a se imuniza împotriva Covid-19. Noile măsuri vor intra în vigoare pe 6 noiembrie.

Până la ora actuală, rata de vaccinare din Grecia a ajuns la 63%.

Autoritățile de la Atena au raportat 6.700 de noi infecții cu Covid-19 depistate în ultimele 24 de ore, cu peste 1.000 mai multe decât recordul negativ de 5.449 de cazuri înregistrate luni.