Grevă la Amazon. Compania miliardarului Jeff Bezos, acuzată că le cronometrează angajaților pauzele la toaletă

Grevă la Amazon. Compania miliardarului Jeff Bezos, acuzată că le cronometrează angajaților pauzele la toaletă
Grevă la filiala Amazon din Marea Britanie / Sursa FOTO: flickr.com
Publicat: 25/01/2023, 17:30

Angajații din Marea Britanie ai companiei Amazon au organizat miercuri o grevă de protest împotriva conducerii.

Oamenii cer salarii mai mari și se plâng de condițiile impuse de șefi la locul de muncă.

Scandal la Amazon. „Și roboții sunt tratați mai bine decât noi”

La primele ore ale dimineții de 25 ianuarie, aproximativ 300 de angajați au ieșit în stradă la depozitul Amazon din orașul Coventry, a transmis sindicatul GMB. Lucrătorii sunt nemulțumiți de creșterea salarială „derizorie” de 5%, arată BBC.

Printre altele, angajații Amazon s-au plâns și de condițiile „severe” de la locul de muncă. Astfel, ei susțin că sunt monitorizați în mod constant și mustrați pentru „timpii morți”, care scad productivitatea. Darren Westwood și Garfield Hilton, doi dintre lucrători, au povestit pentru BBC că și un drum la toaletă poate duce la întrebări din partea managerilor. „Și roboții sunt tratați mai bine decât noi”, se plâng salariații britanici de la compania miliardarului Jeff Bezos.

„Chestia cu oprirea lucrului este următorii – șefii vor să știe de ce te-ai oprit. Așa că, dacă timpul depășește câteva minute, ei pot vedea acest lucru în sistem”, a precizat Hilton.

Pe de altă parte, în noiembrie trecut, Jeff Bezos, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a fost dat în judecată de o fostă menajeră de origine hispanică pentru discriminare rasială. În plângerea sa împotriva miliardarului, femeia a spus că muncea fără oprire până la 14 ore pe zi și era obligată să sară pe fereastra de la spălătorie pentru a merge la toaletă. Mercedes Wedaa, care timp de trei ani a fost menajeră în casa pe care Jeff Bezos o deține în Seattle, a mai povestit că ea și ceilalți angajați hispanici au fost tratați în mod diferit față de angajații albi, informează The Guardian.

Femeia a afirmat că administratorul proprietății era „agresiv și abuziv” cu ea, în timp ce angajații albi de la curățenie erau tratați „cu respect”.

Citește mai multe despre acest subiect AICI.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase