Jeff Bezos anunță că își va dona cea mai mare parte din avere în timpul vieții. Ce s-ar ascunde, de fapt, în spatele acestui gest

Jeff Bezos anunță că își va dona cea mai mare parte din avere în timpul vieții. Ce s-ar ascunde, de fapt, în spatele acestui gest
Sursă Foto - Jeff Bezos/Facebook
Publicat: 14/11/2022, 17:53
Actualizat: 14/11/2022, 17:55

Jeff Bezos, fondatorul Amazon și al doilea cel mai bogat om din lume după Elon Musk, anunţă că vrea să doneze cea mai mare parte a averii sale, care se ridică la aproximativ 124 de miliarde de dolari, încă din timpul vieții. 

Jeff Bezos a dezvăluit recent în cadrul unui interviu acordat CNN că plănuieşte să doneze cea mai mare parte a averii sale de 124 de miliarde de dolari.

Acesta s-a poziţionat astfel în opoziţie faţă de marele său rival Elon Musk căruia i s-a reproşat că a dat 44 de miliarde de dolari pe Twitter.

Bezos spune că îşi pune averea la bătaie pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice și a sprijini oamenii  care pot „uni omenirea în fața profundelor diviziuni sociale și politice”, scrie observatornews.ro.

Fondatorul Amazon, în vârstă de 58 de ani, este, potrivit Forbes, al doilea cel mai bogat om din lume după Elon Musk, șeful Tesla și noul proprietar al Twitter. Este pentru prima dată când Jeff Bezos, rivalul lui Elon Musk, spune că vrea să-şi doneze o mare parte din avere încă din timpul vieţii sale.

Bezos a fost criticat în trecut pentru că nu s-a alăturat campaniei Giving Pledge, fondată de Warren Buffett și Bill Gates, care îi îndeamnă pe cei super bogaţi să-şi doneze averile în scopuri caritabile.

Întrebat direct de CNN dacă plănuia să-și doneze o mare parte din avere, Bezos a confirmat: „Da, da”.

Bezos a mai dezvăluit că el și prietena lui, jurnalista Lauren Sanchez, „își construiesc capacitatea de a putea oferi acești bani”. El a spus că banii vor merge către cauze precum combaterea schimbărilor climatice și sprijinirea oamenilor care pot uni omenirea.

Miliarde de dolari pentru protejarea rezervelor de combustibili fosili și a biodiversității

În urmă cu o săptămână, la începutul summitului COP27, Fundaţia sa „Bezos Earth” a promis 1 miliard de dolari în plus până anul viitor pentru a ajuta la protejarea rezervelor de combustibili fosili și a biodiversității. Asta după ce anunţase deja 9 miliarde de dolari pentru cauza schimbărilor climatice.

Tot săptămâna trecută, legenda muzicii country, Dolly Parton, a primit 100 de milioane de dolari din partea lui Bezos, premiu pentru curaj și spirit civic. Parton, şi ea o filantroapă, a înființat o serie de organizații caritabile și a investit 1 milion de dolari pentru dezvoltarea unui vaccin anti COVID în timpul pandemiei. Bezos a demisionat din funcția de director executiv al Amazon anul trecut. Printre altele, el este proprietarul publicaţiei The Washington Post și a companiei de turism spațial Blue Origin.

Anunţul lui Jeff Bezos îl plasează pe miliardar din nou în opoziţie cu Elon Musk care a fost criticat pentru că a cheltuit 44 de miliarde de dolari pentru a cumpăra platforma Twitter în loc să doneze banii în scopuri umanitare.

Elon Musk și Jeff Bezos sunt rivali de aproape 15 ani. Bezos a contestat în instanţă decizia luată de NASA de a încheia un contract cu SpaceX-ul lui Musk.

De-a lungul timpului, cei doi miliardari ai lumii şi-au trimis de multe ori săgeţi otrăvite inclusiv pe Twitter. Fondatorul SpaceX l-a acuzat pe CEO-ul Blue Origin că-i copiază ideile de afaceri.

Acest lucru poate fi însă un trtip perntru a scăpa de plata taxelor. Marile publicaţii americane precum The New York Times, Bloomberg sau The Wall Street Journal au dezvăluit în trecut cum miliardarii americani încearcă de fapt să scape de taxe folosindu-se de portiţa donaţiilor filantropice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Viorica de la Clejani este în doliu: Mereu mi-a fost frică, parcă a presimțit...
Va fi obligatoriu în toată România. Încălcarea legii se pedepsește cu amenzi uriașe
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
O nouă specie de dinozauri este printre cele mai mici descoperite vreodată