• Publicat:
Internațional

Grupul PPE din Parlamentul European susține Guvernul Maia Sandu din Republica Moldova

Grupul PPE din Parlamentul European susține Guvernul Maia Sandu din Republica Moldova
Grupul PPE din Parlamentul European susține noul Guvern al Republicii Moldova, care potrivit acestuia, este unul legitim și a fost învestit respectând toate legile din Republica Moldova și toate normele democratice internaționale, relatează Unimedia.

„Guvernul condus de Maia Sandu este un guvern legitim și a fost învestit respectând toate legile din Republica Moldova și toate normele democratice internaționale”, se arată într-un comunicat al PPE.

„Blocul ACUM este partenerul Partidului Național Liberal în Republica Moldova, Blocul ACUM este partenerul PPE în Republica Moldova și Blocul ACUM este singura forță politică proeuropeană care poate aduce Republica Moldova mai aproape de Uniunea Europeană”, potrivit documentului.

„Republica Moldova este o țară în vecinătatea imediată a Uniunii Europene, o țară cu care UE are un acord de asociere și tocmai de aceea UE susține aspirațiile europene ale Republicii Moldova”, mai notează comunicatul.

Aceasta a fost concluzia dezbaterii foarte importante despre situația din Republica Moldova pe care am purtat-o în această dimineață în ședința Grupului PPE”, adaugă comunicatul.

Totodată, Comisia Internațională a Juriștilor anunță că salută decizia secretarului seneral al Consiliului Europei de a apela la Comisia de la Veneția cu rugămitea de publica urgent opinia referitor la criza constituțonală din Moldova.

Și Consiliul Uniunii Avocaților și-a exprimat „îngrijorarea față de hotărârile adoptate de către autoritatea de jurisdicție constituțională, deoarece în calitate de garant al supremației Constituției, nu a asigurat realizarea principiului separării și buna funcționare a puterilor în stat, dând dovadă de lipsă de independență în procesul de luare a deciziilor”.

UE, SUA și Federația Rusă au anunțat că recunosc Parlamentul și Guvernul de la Chișinău.

Foto: Hepta

 

Tags:
Inchide