Ilya Traber, un vechi prieten al lui Vladimir Putin, a fost bătut la bordul unui avion care zbura pe ruta Moscova – Sankt Petersburg

Ilya Traber, un vechi prieten al lui Vladimir Putin, a fost bătut la bordul unui avion care zbura pe ruta Moscova - Sankt Petersburg
Sursa foto: Telegram
Publicat: 26/11/2022, 10:54

Ilya Traber, un cunoscut om de afaceri rus, a fost bătut în timp ce se afla la bordul unui avion care zbura de la Moscova spre Sankt Petersburg.

Traber, în vârstă de 72 de ani, este cunoscut pentru legăturile sale cu mafia rusă, dar și pentru prietenia cu președintele Vladimir Putin.

Presa rusă informează că incidentul a avut loc pe 24 noiembrie, la bordul unui avion pe ruta Moscova-Sankt Petersburg.

Traber a început să se certe cu un pasager în vârstă de 35 de ani, iar cei doi s-au luat la bătaie. Celălalt pasager l-a lovit de mai multe ori cu pumnii în cap pe omul de afaceri, potrivit martorilor.

După aterizare, Traber a mers la spital, unde a fost diagnosticat cu leziuni la nivelul capului, dar și cu un deget rupt. Omul de afaceri nu a depus plângere la Poliție.

Cine este Ilya Traber

Traber este un vechi prieten al lui Vladimir Putin și este cunoscut ca fiind un fost lider al mafiei ruse. Născut în 1950 la Omsk, acesta a absolvit Școala Navală Superioară de la Sevastopol, înrolându-se în Armata sovietică.

În 1980 a părăsit forțele armate și s-a mutat la Leningrad, unde a lucrat ca barman, potrivit Aktual24. La finalul anilor ’80, a început să se ocupe cu revânzarea de antiichități, obținând ulterior drept de monopol asupra acestui comerț.

Potrivit unor surse, acesta i-ar fi făcut cunoștință lui Vladimir Putin cu Anatoli Sobchak, cel care avea să devină ulterior primarul orașului Sankt Petersburg, al doilea ca mărime din Rusia. Sobchak s-a transformat ulterior în mentorul lui Putin.

După ce a activat mai mulți ani în domeniul achiziției și revânzării de antichități, Traber a reușit să strângă suficienți bani cât să își permită să facă investiții în industria energetică, dar și în transportul maritim.

El se numără printre fondatorii unor companii precum Petersburg Fuel Company sau Petersburg Oil Terminal. Potrivit sursei citate, el și partenerii săi dețin în continuare active importante în regiunea de nord-vest a țării.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase