Încă un incident grav provoacă revoltă în SUA. Un bărbat de culoare a fost împușcat mortal de polițiști, cu toate că nu era înarmat. Oamenii legii nu i-au acordat primul ajutor, deși acesta încă trăia | VIDEO

Încă un incident grav provoacă revoltă în SUA. Un bărbat de culoare a fost împușcat mortal de polițiști, cu toate că nu era înarmat. Oamenii legii nu i-au acordat primul ajutor, deși acesta încă trăia | VIDEO
Încă un incident grav provoacă revoltă în SUA. Un bărbat de culoare a fost împușcat mortal de polițiști, cu toate că nu era înarmat. Oamenii legii nu i-au acordat primul ajutor, deși acesta încă trăia | VIDEO. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 25/12/2020, 17:11

Un nou scandal de proporții a izbucnit în Statele Unite după ce un bărbat de culoare, în vârstă de 47 de ani, a fost ucis de către doi polițiști albi, în ciuda faptului că acesta era înarmat.

Incidentul s-a produs la Columbus, Ohio și este al doilea astfel de caz în ultimele săptămâni, informează Adevărul care citează AFP.

Moartea lui Andre Maurice Hill a provocat indignare la nivel național, în contextul în care țara este afectată încă din primăvară de proteste față de violența Poliției la adresa afro-americanilor.

Polițiștii au fost chemați la fața locului pentru un incident banal, deoarece Hill ar fi „pornit și oprit mașina în mod repetat”. El se afla în garajul unei case, în noaptea de luni spre marți, când a fost împușcat de mai multe ori de către unul din cei doi polițiști care au sosit la fața locului.

Scena a fost surprinsă de camera video purtată de către un polițist. Hill înaintează către poliţist ţinând în mâna stângă un telefon mobil.

Câteva secunde mai târziu, agentul îl împușcă, iar Hill cade la pământ. Ulterior, cei doi agenți îi cer bărbatului să se ridice.

Agentul Adam Coy şi colegul său au pornit camerele video după ce l-au împuşcat pe Coy, însă acestea sunt dotate cu o funcţie care înregistrează automat, fără sunet, cele 60 de secunde precedente pornirii lor, astfel că poate fi văzut şi momentul în care Hill este împuşcat. Cei doi ofiţeri au aşteptat mai multe minute înainte să se apropie de victimă, care era încă în viaţă, şi care a murit mai târziu.

ATENȚIE, IMAGINI CU PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL!

Agentul care l-a împușcat pe Hill a fost suspendat. Presa locală susține că acesta ar mai fi fost acuzat în trecut de utilizare excesivă a forței.

Al doilea astfel de incident în mai puțin de o lună

Autoritățile au informat că la fața locului nu au fost descoperite arme. Hill este al doilea afroamerican ucis de polițiști în mai puțin de trei săptămâni la Columbus.

Casey Goodson Jr., în vârstă de 23 de ani, a fost împușcat de mai multe ori pe 4 decembrie, în timp ce se întorcea acasă de la cumpărături.

„Încă o dată, agenţii văd un om de culoare şi conchid că este un criminal periculos”, şi-a exprimat miercuri indignarea avocatul Ben Crump, care apără mai multe familii ale unor victime, inclusiv familia lui George Floyd.

Uciderea lui Floyd, la sfârşitul lunii mai, a provocat un val de proteste împotriva rasismului şi violenţelor poliţiștilor în Statele Unite.

Andre Hill este cea de a 96-a victimă a unui poliţist de la uciderea lui George Floyd, a anunţat Ben Crump, care a denunţat „o succesiune tragică” de incidente sângeroase implicând poliţişti.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase