Papa Francisc, de partea Black Lives Matter! Vaticanul îl „canonizează” pe George Floyd și îi condamnă pe „coronasceptici”! – VIDEO

Papa Francisc, de partea Black Lives Matter! Vaticanul îl „canonizează” pe George Floyd și îi condamnă pe „coronasceptici”! - VIDEO
Papa Francisc, de partea Black Lives Matter! Vaticanul îl „canonizează” pe George Floyd și îi condamnă pe „coronasceptici”! - VIDEO / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 24/11/2020, 09:17
Actualizat: 24/11/2020, 09:18

Papa Francisc I i-a atitudine împotriva coronascepticilor. Suveranul pontif afirmă că persoanele care nu poartă mască și refuză să păstreze distanța fizică „sunt incapabile să iasă din mica lor lume de interese”. Mai mult, liderul Bisericii Catolice face o paralelă periculoasă cu protestele din America apărute după moartea lui George Floyd!

În opinia Papei Francisc, acești oameni care nu respectă restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii pandemiei Covid-19 sunt mai periculoși decât virusul în sine.

Papa Francisc: „Incapabili să iasă din mica lor lume de interese”

În carte de interviuri „Un temps pour changer”, Papa Francisc dă de pământ cu opozanţii purtării măştilor de protecție. Astfel de persoane, susține șeful Bisericii Catolice, nu ar protesta niciodată împotriva morţii lui George Floyd, un afroamerican cu multiple condamnări mort în condiții suspecte într-o operațiune de arestare a polițiștilor americani.

Anumite grupuri au protestat, refuzând să păstreze distanţa, manifestând împotriva restricţiilor de deplasare – ca şi cum măsurile pe care guvernele trebuie să le impună pentru binele poporului reprezintă un fel de atac al politicienilor împotriva libertăţii lor individuale”, precizează Papa Francisc în cartea „Un temps pour changer”. Suveranul pontif i-a criticat în special pe cei care se împotrivesc ideii „de a fi obligaţi să poarte o mască”, o obligaţie descrisă de ei drept „un abuz de putere din partea statului”, fără a le păsa de cei care şi-au pierdut locurile de muncă şi nu dispun de beneficii de securitate socială.

Nu îi vei vedea niciodată pe aceşti oameni protestând împotriva morţii lui George Floyd, sunt incapabili să iasă din mica lor lume de interese”, a adăugat Papa.

Pe de altă parte, erijându-se în avocatul mișcării Black Lives Matter, Papa Francisc își asumă să joace un rol foarte periculos. America încă este terorizată de protestele violente ale BLM, în urma cărora zeci de persoane au murit, iar câteva sute au fost spitalizate. Despre incidentele provocate de adepții BLM, Papa Francisc păstrează tăcerea și evită să se pronunțe.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase