Jack Ma, prima apariție publică după ce a criticat Partidul Comunist. Unde a fost văzut miliardarul chinez (VIDEO)

Jack Ma, prima apariție publică după ce a criticat Partidul Comunist. Unde a fost văzut miliardarul chinez (VIDEO)
Jack Ma, prima apariție publică după ce a criticat Partidul Comunist. Unde a fost văzut miliardarul chinez (VIDEO) / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 20/01/2021, 11:01

După mai multe luni de absență, Jack Ma a fost văzut în public, apariția sa punând capăt speculațiilor cu privire la situația în care se află. Miliardarul chinez a dispărut brusc în octombrie, după ce la un forum organizat în Shanghai și-a permis să critice autoritățile statului.

Imediat au apărut speculații cu privire la faptul că Jack Ma are probleme și este privat de libertate fiindcă a vorbit de rău Partidul Comunist.

Jack Ma, apariție-fulger. 50 de secunde într-o videoconferință!

Fondatorul gigantului Alibaba și cel mai bogat om din China a fost văzut miercuri în public. Într-un filmuleț de 50 de secunde, Jack Ma (56 de ani) este văzut adresându-se unui grup de 100 de învăţători din zone rurale. Compania şi fundaţia sa de caritate au confirmat că Ma a luat parte la o ceremonie online în cadrul unui eveniment anual consacrat învăţătorilor din sate.

El a anunţat cu acest prilej că îşi va extinde activităţile filantropice. „În aceste zile, am studiat şi reflectat împreună cu colegii mei. Suntem mai hotărâţi ca oricând să ne dedicăm educaţiei şi carităţii”, spune Jack Ma.

Ultima dată când cel mai renumit antreprenor chinez a mai apărut în public a fost la un forum organizat la Shanghai la finele lunii octombrie, ocazie cu care a criticat sistemul de reglementare din China. Urmarea a fost suspendarea procedurii de listare publică iniţială a Ant Group, una dintre diviziile Alibaba, operaţiune evaluată la 37 de miliarde de dolari, iar în decembrie a fost demarată o anchetă antitrust asupra Alibaba.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase