China, incubator de miliardari. Dezvăluiri incredibile din Raportul Hurun! În plină criză COVID, unii au făcut bani cât PIB-ul Marii Britanii!

China, incubator de miliardari. Dezvăluiri incredibile din Raportul Hurun! În plină criză COVID, unii au făcut bani cât PIB-ul Marii Britanii!
China, incubator de miliardari. Dezvăluiri incredibile din Raportul Hurun! În plină criză COVID, unii au făcut bani cât PIB-ul Marii Britanii! / Sursa FOTO: scmp.com
Publicat: 20/10/2020, 11:28

În pofida unei pandemii Covid-19 care a pus pe butuci economia globală, miliardarii chinezi au făcut bani în 2020 cât tot PIB-ul Marii Britanii! De fapt, așa cum dezvăluie Raportul Hurun, China a devenit un adevărat incubator de miliardari!

Niciodată nu s-au făcut atâția bani în China ca în anul 2020, arată un clasament anual. Potrivit dezvăluirilor, miliardarii chinezi au câştigat o sumă record de 1.500 miliarde de dolari în primele 9 luni ale anului! Este echivalent cu PIB-ul Marii Britanii!

Cine este cel mai bogat chinez și ce afaceri face el

Rupert Hoogewerf, preşedintele Hurun Report, afirmă că „lumea nu a văzut niciodată atât de multă bogăţie creată în decursul unui singur an”. Potrivit acestuia, lista din 2020 arată că ţara „face tranziţia de la sectoare tradiţionale precum cel manufacturier sau imobiliare spre noua economie”.

Jack Ma, fondatorul grupului de comerţ electronic Alibaba, este pentru al treilea an consecutiv cel mai bogat om din China. Averea sa a crescut cu 45%, ajungând acum la 58,8 miliarde de dolari. Șansa lui Jack Ma: achiziţiile online s-au majorat pe măsură ce oamenii au stat în casă pe timpul lunilor de carantină!

Pe locul 2 este Pony Ma, patronul Tencent, care deţine aplicaţia WeChat, cu o avere de 57,4 miliarde de dolari, în creştere cu peste 50%. În pofida îngrijorărilor cu privire la perspectivele firmei sale, după ce autorităţile americane au ameninţat că vor interzice această aplicaţie din motive ce ţin de securitatea naţională, Pony Ma a strâns peste 28 de miliarde de dolari în acest an. Zhong Shanshan, patronul Nongfu Spring, un gigant al apei îmbuteliate ale cărui produse sunt peste tot în China, e al treilea miliardar. Averea sa este estimată la 53,7 miliarde de dolari și a „explodat” după recenta listare a companiei la Bursa de la Hong Kong.

Wang Xing, fondatorul aplicaţiei de livrare de mâncare Meituan, şi-a majorat de patru ori avuţia în acest an şi a urcat 52 de locuri (locul 13) în clasamentul celor mai bogaţi oameni din China. Are o avere de 25 de miliarde de dolari. La rândul său, Richard Liu, fondatorul platformei de shopping online JD.com şi-a dublat averea – 23,5 miliarde de dolari – şi este în prezent cel de al 16-lea cel mai bogat om din China.

Averea miliardarilor Chinei, mai mare decât PIB-ul Germaniei

În total, un număr suplimentar de 257 de persoane s-a alăturat clubului miliardarilor chinezi. Azi, China continentală (exceptând Hong Kong şi Macao) are un număr total de 878 de miliardari, pe când SUA se laudă „doar” cu 626 de miliardari.

De asemenea, Raportul Hurun mai arată că în China există aproximativ 2.000 de persoane cu o avere netă de peste 300 de milioane de dolari. Combinată, averea lor se ridică la 4.000 de miliarde de dolari, mai mare decât Produsul Intern Brut al Germaniei!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase