Medicii din Africa de Sud au descoperit un simptom care indică infectarea cu Omicron, dar apare doar pe timpul nopții

Medicii din Africa de Sud au descoperit un simptom care indică infectarea cu Omicron, dar apare doar pe timpul nopții
FOTO - Pixabay
Publicat: 21/12/2021, 23:37
Actualizat: 22/12/2021, 17:06

Medicii din Africa de Sud, locul unde a apărut Omicron – noua variantă a SARS-CoV-2 – au descoperit că persoanele infectate cu această tulpină suferă de transpirații nocturne.

„Simptomele variantei din Africa de Sud, descrise de medicii care îngrijesc pacienții infectați cu Omicron, sunt acestea cinci: iritație a gâtului (diferită de cunoscuta durere de gât), dureri musculare moderate, oboseală extremă, tuse seacă și transpirații nocturne. Acele transpirații nocturne la care s-ar putea să trebuiască să te ridici și să-ți schimbi hainele”, a spus medicul britanic dr. Amir Khan, citat de The Sun.

Medicul britanic a precizat că autoritățile trebuie să fie atente la aceste cinci simptome, pentru a putea identifica eficient persoanele infectate cu varianta Omicron.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), noua variantă Omicron a fost detectat deja în 89 de țări de pe glob și va înlocui tulpina Delta, până la începutul anului viitor.

Deși nu pare să provoace îmbolnăviri severe, noua tulpină este mai contagioasă, ceea ce înseamnă mai mulți bolnavi într-un timp mai scurt, ceea ce poate pune în dificultate sistemele medicale.

A fost identificat deja un simptom care confirmă infectarea cu tulpina Omicron. Acesta poate fi însoțit și de alte semne ale bolii

Oamenii de ştiinţă din întreaga lume fac studii pentru a înţelege comportamentul lui Omicron, care este considerat a fi foarte rezistent la vaccinurile existente. Până în prezent, rezultatele au arătat că această nouă tulpină provoacă simptome COVID-19 mai puţin severe, în comparaţie cu primele variante ale virusului, dar acest lucru nu înseamnă că noua tupinpă este mai puţin virulentă.

Sir John Bell, un important expert britanic în domeniul sănătăţii, a declarat că datele preliminare ale unui studiu sugerează că Omicron se comportă „destul de diferit” în comparaţie cu tulpinile anterioare de coronavirus. Persoanele infectate au un simptom comun, la început, durerea în gât, potrivit Mediafax, care citează HindusTime.


Vă recomandăm și: