Medvedev: Lumea occidentală face echilibristică între dorinţa arzătoare de a umili şi distruge Rusia, pe de o parte, şi dorinţa de a evita o apocalipsă nucleară, pe de altă parte

Medvedev: Lumea occidentală face echilibristică între dorinţa arzătoare de a umili şi distruge Rusia, pe de o parte, şi dorinţa de a evita o apocalipsă nucleară, pe de altă parte
Dmitri Medvedev / Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 26/12/2022, 08:05
Actualizat: 26/12/2022, 08:07

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, face noi declarații controversate. El afirmă că armele nucleare ale Rusiei împiedică Occidentul să îi declare război. „Lumea occidentală face echilibristică între dorinţa arzătoare de a umili Rusia şi dorinţa de a evita o apocalipsă nucleară”, adaugă el.

Fostul preşedinte rus a mai spus, într-un articol publicat în Rossiiskaya Gazeta, că Moscova îşi va continua războiul în Ucraina până când „regimul dezgustător, aproape fascist” de la Kiev va fi înlăturat şi ţara va fi total demilitarizată.

Dmitri Medvedev, care obişnuia să se prezinte ca un modernizator liberal în perioada în care a exercitat mandatul de preşedinte al Federaţiei Ruse (2008 – 2012), este în prezent unul din cei mai fervenţi susţinători ai războiului din Ucraina. El denunţă în mod regulat Occidentul, pe care îl acuză că vrea să divizeze Rusia în beneficiul Ucrainei.

„Este Occidentul gata să declanşeze un război adevărat împotriva noastră, inclusiv un război nuclear, sub autoritatea Kievului?” scrie oficialul rus într-un articol de 4.500 de cuvinte.

Dacă Rusia nu obţine garanţiile de securitate pe care le cere, „lumea va continua să se clatine în pragul celui de-al treilea război mondial şi a catastrofei nucleare”

„Singurul lucru care îi opreşte pe duşmanii noştri astăzi este înţelegerea faptului că Rusia va fi ghidată de fundamentele politicii de stat… privind descurajarea nucleară. Şi, în cazul în care apare o ameninţare reală, va acţiona în privinţa ei”.

Preşedintele Putin şi alţi înalţi oficiali au declarat în mod repetat că politica Rusiei privind armele nucleare prevede că acestea pot fi folosite dacă există o ameninţare la adresa integrităţii teritoriale. Rusia are cel mai mare stoc de arme nucleare din lume, de aproape 6.000 de focoase, potrivit experţilor. La începutul acestei luni, Vladimir Putin a spus că riscul unui război nuclear creşte, dar a insistat că Rusia nu a „înnebunit”, iar propriul arsenal nuclear este un element de descurajare pur defensiv.

„Lumea occidentală face echilibristică între dorinţa arzătoare de a umili, ofensa, dezmembra şi distruge Rusia cât mai mult posibil, pe de o parte, şi dorinţa de a evita o apocalipsă nucleară, pe de altă parte”, scrie Medvedev. Dacă Rusia nu obţine garanţiile de securitate pe care le cere,”lumea va continua să se clatine în pragul celui de-al treilea război mondial şi a catastrofei nucleare. Noi vom face tot ce putem pentru a preveni acest lucru”, asigură vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, citat de Agerpres.

În acelaşi articol, Dmitri Medvedev mai afirmă că Rusia ar putea uita de legăturile normale cu Occidentul pentru următorii ani şi poate chiar decenii şi se va concentra, în schimb, pe relaţiile cu restul lumii.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată