Mesajul lui Trump după provocările insistente ale Coreei de Nord. „Îmi pare rău, dar se pare că un singur lucru va funcționa”

Mesajul lui Trump după provocările insistente ale Coreei de Nord. „Îmi pare rău, dar se pare că un singur lucru va funcționa
Publicat: 08/10/2017, 13:34

„Președinții și administrațiile lor au discutat cu cei din Coreea de Nord timp de 25 de ani, au fost făcute înțelegeri și au fost plătite sume uriașe de bani. Nu a funcționat. Acordurile au fost încălcate când nici nu se uscase bine cerneala, luând în râs negocierile cu SUA. Îmi pare rău, dar se pare că un singur lucru va funcționa!”, a scris Trump pe Twitter.

Liderul american nu a explicat la ce se referă, concret, însă este cunoscut faptul că, în mijlocul tensiunilor care planează asupra relațiilor dintre cele două state, legături care au degenerat până la insulte reciproce, Trump a mai spus și înainte de SUA va distruge Coreea de Nord, dacă de asta este nevoie pentru a se proteja și pentru a-și proteja aliații.

Mai târziu, Trump a vorbit cu jurnaliștii de la Casa Albă înainte de a pleca la un eveniment de strângere de fonduri în Carolina de Sud. Rugat să clarifice afirmația criptică pe care a făcut-o la începutul săptămânii și în care vorbea despre „calmul dinaintea furtunii”, acesta a replicat: „Nu e nimic de clarificat”.

Trump a reiterat și faptul că el și secretarul de stat Rex Tillerson au „o relație foarte bună”, cu toate că acesta din urmă a fost ținta predilectă a criticilor venite în ultima perioadă din cauza abordării sale în problema nord-coreeană. Tillerson ar putea fi mai dur, a mai spus președintele american, fără însă să detalieze.

În această săptămână au apărut relatări potrivit cărora, în cadrul unei întrevederi cu echipa care gestionează securitatea națională și cu oficiali de la Pentagon, Tillerson l-a criticat în mod deschis pe Trump, numindu-l „imbecil”. Într-o conferință de presă care a avut loc miercuri acesta a spus că nu a luat în calcul să demisioneze și că respectă agenda lui Trump, dar nu a răspuns întrebărilor referitoare la jignirile pe care i le-ar fi adus liderului SUA, a transmis NBC.

În acest context, Trump a ținut să sublinieze din nou că relatările referitoare la faptul că Tillerson l-ar fi numit „imbecil” sunt „fake news”. Acesta a mai spus și că șeful său de cabinet, John F Kelly a fost „unul dintre cei mai buni oameni cu care am lucrat vreodată”, își făcea treaba „incredibil”. Despre Kelley, fost secretar al securității interne, cel care l-a înlocuit pe Reince Priebus începând cu luna iulie, s-a scris că a fost exasperat de tensiunile și fricțiunile continue cu Donald Trump.

Casa Albă a anunțat, luni, că nu ia în calcul discuții cu regimul din Coreea de Nord în privința chestiunii nucleare, singurele comunicații cu Phenianul fiind despre eliberarea unor cetățeni americani, relatează site-ul agenției Yonhap.

„Am fost foarte clari că acum nu este momentul pentru discuții. Singurele conversații care au avut loc sau care ar putea să aibă loc sunt pentru a aduce înapoi americanii care au fost reținuți acolo. Dincolo de acest lucru, la ora actuală nu vor mai exista discuții cu Coreea de Nord”, a spus Sarah Sanders, purtător de cuvânt al Casei Albe.

Sâmbăta trecută, secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, a declarat că Statele Unite au comunicat direct cu Coreea de Nord cu privire la programele sale nucleare și de rachete balistice, însă Phenianul nu a manifestat niciun interes pentru dialog. Ziua următoare, președintele Statelor Unite, Donald Trump, a precizat, prin intermediul contului de Twitter, că Rex Tillerson își pierde timpul încercând să negocieze cu „micul om rachetă” privind denuclearizarea Peninsulei Coreene.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Cursul valutar BNR pentru 28 martie 2024: Cum evoluează dolarul american?
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa...
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Halep NU SCAPĂ! Cutremur la ITIA: A venit timpul
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (I)
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și...
Test de cultură generală. Care e cea mai rapidă limbă?