Povestea GENIULUI care a absolvit liceul la vârsta de doar 9 ani. La ce facultate vrea să se înscrie David

Povestea GENIULUI care a absolvit liceul la vârsta de doar 9 ani. La ce facultate vrea să se înscrie David
Sursa foto: Facebook
Publicat: 08/02/2023, 16:15

În general, la 9 ani, copiii se joacă, iar când sunt la școală abia așteaptă pauzele. Cu toate acestea, David Balogun, din Pennsylvania, SUA, a terminat la această vârstă liceul și se pregătește de admiterea la facultate.

Copilul-minune a urmat online cursurile unui liceu din Pennsylvania și povetește că materiile sale preferate au fost informatica și științele.

„Nu m-au tras în jos. Ei au crezut în mine și au spus că pot face asta”, a spus copilul de 9 ani despre profesorii săi din liceu.

David și-a început cursurile la liceu chiar înainte ca pandemia să ducă la închiderea școlilor și și-a continuat studiile online, potrivit New York Post.

Geniul băiatului i-a luat mai puțin de trei ani să-și obțină diploma și a absolvit cu un GPA de peste 4,0.

David îi merită pe unii dintre profesorii săi preferați pentru succesul său.

Ambii părinți ai lui David au studii superioare, dar recunosc că a fost o provocare să crească un copil atât de dotat intelectual.

„A trebuit să gândim «în afara cutiei». Este un copil de 9 ani, cu un creier care are capacitatea de a înțelege o mulțime de concepte dincolo de vârsta lui și uneori dincolo de înțelegerea mea”, a povestit mama lui David.

Ea a povestit că băiatul a fost testat pentru a intra în clasa I, dar evaluatorii au ajuns la concluzia că depășise nivelul clasei a doua.

„Așa că atunci am intervenit și am spus: «Nu trebuie să meargă în clasa a doua. Trebuie să meargă în clasa a treia» Apoi a venit pandemia de COVID”, a adăugat ea. „Doi ani și jumătate mai târziu, David termina liceul.

Sursa foto: Facebook

Ce vrea David să facă mai departe

Realizarea îl transformă pe David într-unul dintre cei mai tineri absolvenți de liceu cunoscuți,.

Singura persoană mai tânără decât el de pe listă este Michael Kearny – care este încă deținătorul recordului mondial, după ce a absolvit liceul la vârsta de 6 ani.

Cu toate acestea, David a depășit o foarte notabilă de pe listă: Ronan Farrow. Jurnalistul câștigător al Premiului Pulitzer avea 11 ani când a absolvit liceul.

Părinții lui David încearcă acum să găsească o facultate potrivită pentru tânărul lor fiu, după ce acesta a terminat un semestru la Bucks County Community College, și se gândesc la universități, precum Princeton, Harvard și Universitatea din Pennsylvania.

„Vreau să fiu astrofizician și vreau să studiez găuri negre și supernove”, a spus David.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase