Copil de doar trei ani din Marea Britanie, admis în clubul celor mai inteligenți oameni din lume. A învățat singur 7 limbi străine

Copil de doar trei ani din Marea Britanie, admis în clubul celor mai inteligenți oameni din lume. A învățat singur 7 limbi străine
Sursă Foto - Digi24.ro
Publicat: 23/01/2023, 15:40

Un copil de doar trei ani a intrat oficial în clubul celor mai inteligenți oameni din lume, devenind cel mai tânăr membru Mensa din Marea Britanie, după ce a dovedit că poate să citească fluent în șapte limbi și poate să numere până la 100 în toate aceste limbi.

Teddy Hobbs, din Portishead, Somerset, Anglia, poate să numere până la 100 în șase limbi non-native, inclusiv mandarină, galeză, franceză, spaniolă și germană.

Băiețelul a împlinit de curând 4 ani, dar a fost admis în Mensa, o organizație internațională a oamenilor cu un IQ mult peste medie.

Cel mic a învățat să citească singur la doar 2 ani și 4 luni, iar acum este capabil să citească chiar și cărțile cu Harry Potter, atunci când părinții îi dau voie.

Teddy a fost admis la Mensa la sfârșitul anului trecut, după ce a finalizat un test IQ la care a obținut 139 de puncte din 160 posibile.

Până și părinții au rămas șocați deoarece nu știau că fiul lor este chiar atât de inteligent.

„Ca să fiu sinceră, este o întâmplare totală că a intrat în Mensa. Nu ne-am propus niciodată să-l înscriem și chiar și atunci când l-am evaluat, am făcut asta ca să ne dăm seama ce poate și să știm ce facem mai târziu cu școala”, a spus mama copilului.

O binecuvântare, dar și un blestem pentru micuțul geniu

Mama celui mic spune că geniul lui Teddy vine totuși ca o binecuvântare și, în acelați timp, ca un blestem, pentru că băiețelul nu e atras lucruri mai „normale” pentru un copil, cum ar fi jocurile și desenele animate.

„Când am născut-o pe fiica noastră, i-am cumpărat lui Teddy o tabletă, ca să ne putem concentra asupra fetiței, dar el nu a fost niciodată foarte interesat să joace jocuri sau altceva.

În schimb, îi place să folosească aplicații pentru a încerca să învețe să numere până la 100 în limbi străine. Asta înseamnă distracție pentru el”, a mai spus mama, potrivit The Independent.

Părinții spun că încearcă să-l învețe să fie „modest”, având în vedere inteligența sa, pentru a-l împiedica să dezvolte orice fel de „complex de superioritate”, care l-ar putea izola de alți copii.

Deocamdată, Teddy se pare că nu este conștient de abilitățile sale, dar nu va fi pentru mult timp așa.

Sursă Foto – Digi24

„Prietenii lui abia recunosc câteva litere ale alfabetului, în timp ce el citește Harry Potter”, spun părinții.

„A învățat singur să citească și când l-am dus la grădiniță am spus asta, dar educatoarele nu m-au crezut.

În ziua aceea au chemat un profesor ca să vorbeascu cu el, apoi m-au sunat și mi-au spus că am avut dreptate, că a învățat să citească singur”, a mai spus mama.

„Alegem cărți mai potrivite pentru vârsta lui, nu prea îl lăsăm să citească Harry Potter, dar el a ajuns la stadiul în care poate citi orice fel de carte… Înțelege foarte multe lucruri…

Știe că este război în Ucraina și a făcut imediat legătura cu stragurile pe care levede peste tot… Vrea să devină medic într-o zi, pentru că îi place să joace îmreună cu prietenii de-a doctori la grădiniță”, a mai spus mama băiețelului.

Mensa este un grup internațional pentru persoane cu IQ ridicat, fondat în 1947.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase