Procurorii democrați l-au încolțit pe Trump! Obligat să depună mărturie sub jurământ înaintea alegerior din 3 noiembrie!

Publicat: 24 09. 2020, 11:17
Cum arată spitalul în care este internat Donald Trump. Susținătorii președintelui SUA s-au rugat pentru sănătatea lui / Foto: Wikimedia.org

Procurorii democrați l-au încolțit pe Trump. Eric Trump. Fiul președintelui Americii este cel care se ocupă de afacerile familiei după ce tatăl său  a intrat în politică, dar se pare că nu o face prea bine. Cel puțin asta susțin oamenii legii, care îl cheamă să răspundă întrebărilor referitoare la unele nelămuriri legate de activele Trump Organization.

Un judecător din New York îl obligă pe Eric Trump să depună mărturie sub jurământ în data de 7 octombrie, deși fiul președintelui ceruse amânarea anchetei pe motiv că este implicat în campania electorală a tatălui său.

Procurorul democrat din New York îl vânează pe Trump din mai

Procurorul democrat al statului New York, Letitia James, care a deschis această anchetă, cere din luna mai să-l poată audia pe Eric Trump, devenit principalul responsabil al holdingului Trump Organization după ce Donald Trump a devenit șeful statului, în 2016.

Deşi Eric Trump a dat asigurări că este pregătit să coopereze cu anchetatorii, avocaţii săi au cerut recent amânarea audierii până după scrutinul prezidenţial din 3 noiembrie, invocând agenda încărcată a clientului, foarte implicat în campania tatălui său. Procurorul Letitia James a contestat cererea şi a solicitat ca Trump Organization să fie constrânsă să furnizeze documente referitoare la mai multe bunuri imobiliare ale familiei Trump, printre care o clădire situată pe Wall Street şi Trump International Hotel din Chicago.

Miercuri, judecătorul Arthur Engoron i-a dat câştig de cauză procurorului democrat, apreciind că scuzele invocate de Eric Trump sunt „neconvingătoare” şi că nici el, nici procurorul nu sunt „legaţi de calendarul unor alegeri naţionale”.

Trump, anchetat pe baza dezvăluirilor avocatului Michael Cohen

Procurorul Letitia James a precizat că a deschis această anchetă în 2019 după ce fostul avocat personal al lui Donald Trump, Michael Cohen (condamnat între timp), a depus mărturie în Congres. Acolo, Cohen a afirmat  că magnatul şi-a subevaluat, dar și supraevaluat, după caz, anumite bunuri imobiliare pentru a obţine împrumuturi sau reduceri de impozite.

Într-o altă anchetă, Donald Trump a fost somat de un alt procuror democrat, Cyrus Vance (din Manhattan), să furnizeze arhivele contabile pe ultimii 8 ani. În ciuda unei decizii defavorabile preşedintelui, dată de Curtea Supremă în iulie, avocaţii săi continuă să lupte în justiţie pentru a evita remiterea acestor documente, iar dosarul ar putea ajunge din nou la Curtea Supremă.