Reuters: 60% din rachetele rusești folosite în Ucraina nu și-au atins ținta, potrivit unor oficiali SUA

Reuters: 60% din rachetele rusești folosite în Ucraina nu și-au atins ținta, potrivit unor oficiali SUA
Sursă Foto: Profimedia - Ilustrativ
Publicat: 25/03/2022, 15:59
Actualizat: 25/03/2022, 16:00

Aproximativ 60% dintre rachetele ghidate de mare precizie ale Rusiei nu și-au atins ținta în Ucraina, potrivit unor oficiali americani, informează Reuters. Acest rezultat ar putea explica de ce trupele rusești înaintează atât de greu pe frontul de luptă.

Din momentul în care Vladimir Putin a declanșat invadarea Ucrainei pe 24 februarie, Rusia nu a reușit nici măcar să își atingă obiectivele principale cum ar fi eliminarea forțelor aeriene ucrainene în ciuda faptului că beneficiază de o armată mult mai numeroasă.

Oficialii SUA, care au oferit această informație confidențială sub protecția anonimatului, nu au specificat motivul pentru care rachetele rusești ar avea o rată atât de mare de eșec. Doi experți au spus pentru Reuters că orice rată de eșec mai mare de 20% ar fi considerată foarte ridicată.

Rachetele rusești își ratează țintele, dar Kremlinul anunță că „operațiunea specială” se desfășoară conform planului
Kremlinul spune că ceea ce rușii numesc a fi „operațiunea militară specială” din Ucraina avansează în parametrii normali și că Rusia își va atinge toate obiectivele.

Zilele trecute, Ministerul Apărării al Rusiei a lăudat profesionalismul și nivelul tehnologic al forțelor armate ruse. În plus, aceștia au spus că știrile legate de eșecurile militare din Ucraina fac parte din propaganda inamicilor Rusiei condusă de SUA.

Conform mai multor oficiali americani din domeniul Apărării, Pentagonul estimează că Rusia a lansat peste 1.100 rachete de toate felurile de când a început războiul. Oficialii Statelor Unite nu au specificat și câte din acestea și-au atins ținta și câte au eșuat.

Citând date ale serviciilor de informații americane, cei trei oficiali au spus că SUA estimează că rata eșecului rachetelor rusești variază de la o zi la alta și că ar putea să depășească 50%. Doi dintre oficiali au spus că rata ajunge și la 60%.