Revoltător. Ce se întâmplă cu fetușii de sex feminin avortați, într-un oraș din India

Publicat: 24 05. 2012, 14:54
Actualizat: 06 03. 2013, 05:43

Jurnaliștii de la Daily Mail au publicat un material șocant în care scriu că în orașul Beed, din Maharashtra, a doua cea mai populată regiune din India, fetușii de sex feminin nedoriți de familii servesc drept hrană pentru câini. Conform statisticilor, în Beed, raportul dintre fetițe și băieței este de 8 la10, total disproporționat față de ponderea din restul țării.

Părinții care nu își doresc urmași de sex feminin au la îndemână o practică facilitată, neoficial, de medici. După ce este determinat sexul copilului, mamele pot solicita un avort selectiv, interzis de altfel în India și, pentru a acoperi urmele, fetușii sunt aruncați la câini, scriu jurnaliștii britanici.

Dezvăluirea cutremurătoare a fost făcută de Varsha Deshpande, conducătoarea fundației de caritate Lek Ladki Abhiyan, care militează împotriva acestei practici. Ea a oferit și numele unui doctor care comite asemenea atrocități. Este vorba despre medicul Sudam Munde, care a fost arestat în 2010, după ce a mărturisit că și-a hrănit cei cinci câini cu mai mulți fetuși de sex feminin, dar a fost eliberat ulterior, din lipsă de probe.

Scandalul a ajuns din nou în atenția opiniei publice săptămâna trecută, după ce Sudam Munde a fost arestat pentru a doua oară. El a internat-o în clinica sa pe Vijaymala Patekar, mamă a patru fete. Aceasta, gravidă în șase luni, a aflat că urma să mai aibă o fetiță, așa că a decis să avorteze, dar a murit în timpul operației conduse de Munde, astfel că acesta a fost arestat.

Deshpande spune că în cazul în care Munde va fi judecat în Beed, va fi eliberat din nou mai mult ca sigur, datorită influenței pe care o are aici și a banilor. ””Organizația mea va milita pentru ca procesul lui Munde să aibă loc în oricare altă parte a țării, unde să nu aibă relațiile pe care le are în Beed””, a adăugat ea.  

Scandalul a atras și atenția Ministerului Sănătății din India. Ministrul Suresh Shetty a declarat că instituția pe care o conduce va începe o anchetă pentru a descoperi dacă acuzațiile respective sunt reale. ””Am auzit de această practică, dar deocamdată nu există dovezi care să demonstreze asta. Vom demara o investigație pentru a afla adevărul””, a spus Shetty.