Șase pacienți bolnavi de Covid-19 au murit într-un spital din Iordania, după ce sistemul de oxigen din secția ATI s-a defectat

Publicat: 13 03. 2021, 18:25
Actualizat: 13 03. 2021, 18:38
Sursă FOTO - ilustrativ: Shutterstock

Șase pacienți bolnavi de Covid-19 au murit într-un spital din Iordania, după ce alimentarea cu oxigen în secția ATI (anestezie și terapie intensivă) s-a întrerupt din cauza unei defecțiuni. Tragedia a avut loc într-un oraș situat la 20 de kilometri de capitala Amman, informează Digi 24, care citează Reuters.

Imediat după aflarea veștii, 150 de rude ale pacienților din spital s-au strâns în fața spitalului pentru a afla vești despre cei dragi. În acest context, un număr mare de soldați a fost trimis la fața locului, ca să fie prevenite eventuale violențe.

Rudele pacienților acuză faptul că erau mult prea puține cadre medicale pentru numărul mare de bolnavi, dar – chiar și în aceste condiții – au afirmat că au încercat din răsputeri să-i readucă la viață pe cei decedați.

Regele Abdullah a venit personal la unitatea medicală să se intereseze de soarta pacienților, iar la câteva ore de la tragedie, ministrul Sănătății și-a dat demisia, , fiind acuzat că este „responsabil moral” de cele întâmplate în spital.

Iordania se confruntă cu o creştere a infecţiilor COVID-19

Iordanienii au anunţat, săptămâna trecută, măsuri mai stricte pentru a reduce răspândirea COVID-19, mai ales că se confruntă cu o creştere a infecţiilor, în principal pe fondul transmiterii rapide a variantei britanice a virusului.

Iordania a raportat, joi, 8.300 de cazuri noi de COVID-19 și cel mai mare număr zilnic de morți de la debutul pandemiei.

Țara, cu o populație de aproximativ 10 milioane de locuitori, a înregistrat în total 385.533 de cazuri de COVID-19 și 5.224 de decese.

Oamenii de știință au descoperit un posibil leac pentru vindecarea alergiilor, astmului și a bolilor autoimune

Oamenii de știință au descoperit un posibil leac pentru vindecarea alergiilor, astmului și a bolilor autoimune, se arată într-un articol publicat de cercetătorii de la Universitatea Naţională din Australia (ANU).

Într-un studiu publicat, joi, echipa de cercetători a dezvăluit că descoperirea ar putea oferi soluţia pentru împiedicarea organismului uman să dezvolte alergii, boli autoimune şi astm, potrivit Wion.

Această proteină, numită neuritină, determină un proces în sistemul imunitar care declanşează un mecanism natural de apărare împotriva reacţiilor alergice.

Spitalul din Mioveni a depus plângere penală, în legătură cu „un fake news” despre modul în care sunt tratați pacienții Covid

Reprezentanții Spitalului Mioveni au depus o plângere penală, sâmbătă, aceștia acuzând o știre falsă care a început să circule pe internet. Informația face referire la modul în care ar fi trataţi în secţia ATI a unităţii medicale pacienţii cu COVID-19.

Conform unui comunicat transmis de Primăria Mioveni, informaţia falsă a fost distribuită pe o pagină de Facebook „neasumată de vreo persoană ori instituţie”.

Această informaţie falsă, cu conţinut fabricat în scop tendenţios şi prezentată distorsionat, nu poate fi preluată şi transformată în ştire validă! Efectele negative ale acestui tip de informaţii false se repercutează în primul rând asupra persoanelor care au rude sau cunoscuţi internaţi în cadrul spitalului nostru, creând panică şi îngrijorare! Totodată se urmăreşte şi inocularea sentimentului de neîncredere în sistemul sanitar”, scrie în comunicatul citat de Agerpres.