Scenariul dezastruos în cazul unui război nuclear SUA- Rusia | 34 de milioane de oameni ar muri, numai în primele ore: „Europa ar fi incinerată”. Moscova ar da prima lovitură – VIDEO

Publicat: 19 09. 2019, 15:49

Peste 90 de milioane de persoane și-ar pierde viața sau ar fi răniți în cazul unui război nuclear între Statele Unite și Rusia, arată o simulare realizată de cercetători de la Universitatea Princeton, SUA, scrie The Independent.

Acest scenariu devastator a devenit tot mai credibil în ultimii doi ani, ținând cont de faptul că cele două puteri nucleare au renunțat la tratatele pentru controlul armelor.

Pe lângă cei 34 de milioane de oameni care ar muri și cei 57 de milioane de oameni răniți doar în primele ore, Europa ar fi incinerată nuclear, susțin cercetătorii.

„În speranța de a opri avansarea SUA-NATO, Rusia lansează un atac nuclear de avertisment din Kaliningrad. NATO răspunde cu un singur atac nuclear tactic. Pe măsură ce linia nucleară este trecută, lupta crește în intensitate la stadiul de război nuclear tactic în Europa. Rusia trimite 300 de focoase nucleare pentru a lovi bazele NATO și trupele care avansează. NATO răspunde cu un atac prin care lansează 180 de focoase nucleare” cam așa arată o parte din scenariul imaginat de oamenii de știință.

Urmează sute de atacuri noi de ambele părți. Washington-ul și Moscova ar urma să atace centrele populate, cu câte 10 rachete către fiecare oraș, lansate, cel mai probabil, de pe submarine, mai menționează cercetătorii.

Prima explozie nucleară simulată s-ar produce lângă WrocÅ‚aw, Polonia, susțin aceștia.

Întrebați dacă au luat în calcul și scenariul în care NATO ar fi prima care lansează un atac nuclear, cercetători au explicat că „acest scenariu a fost dezvoltat pe baza unui conflict convențional SUA-NATO VS Rusia, cu Moscova lansând un atac cu armă nucleară pentru „de-escaladare” în acord cu strategia militară din prezent a Moscovei.”

Sam Dudin, cercetător la Royal United Services Institute, a susținut că scenariul ăsta, al distrugerii reciproce, nu este posibil, pentru că politica SUA din 1950 încoace este să evite un război convențional cu Rusia. Nici Kremlinul nu vrea un război cu NATO, a adăugat Dudin.