RECORD. SUA au raportat pentru prima dată peste 40.000 de cazuri de coronavirus într-o singură zi

Redactor:
Florentina Dinu
RECORD. SUA au raportat pentru prima dată peste 40.000 de cazuri de coronavirus într-o singură zi
Peste 3,3 milioane de persoane au fost confirmate cu COVID-19 în SUA / Foto cu caracter ilustrativ

Numărul de cazuri noi de coronavirus confirmate pe zi în SUA a atins un nivel maxim de 40.000 vineri – eclipsând marca stabilită în una dintre cele mai letale întinderi la sfârșitul lunii aprilie.

SUA a atins un nivel maxim de 40.000 de cazuri de infectare cu coronavirus vineri

În timp ce creșterea reflectă, în parte, testarea foarte extinsă, experții spun că există dovezi ample despre care virusul face revenire, inclusiv morți în creștere și spitalizări în anumite părți ale țării, în special în sud și vest. Arizona, Texas și Florida sunt printre statele care au fost lovite cu tărie.

Numărul de infecții confirmate a crescut peste setarea anterioară, la 24 aprilie, de 36.400, conform numărului raportat de Universitatea Johns Hopkins.

Decesele cauzate de coronavirus în Statele Unite au scăzut la aproximativ 600 pe zi, comparativ cu aproximativ 2.200 la mijlocul lunii aprilie. Unii experți și-au exprimat îndoiala că decesele vor reveni la acest nivel, în parte din cauza progreselor în tratament și prevenire, dar și pentru că o mare parte din noile infecții sunt la adulții mai tineri, care au mai multe șanse decât supraviețuirea.

Virusul este învinuit pentru 124.000 de decese în Statele Unite și 2,4 milioane de infecții confirmate la nivel național, după potrivit cifrelor raportate de Johns Hopkins. Însă oficialii de sănătate din SUA au spus că adevăratul număr de americani infectați este de aproximativ 20 de milioane, sau de aproape 10 ori mai mare. La nivel mondial, virusul a pretins aproape o jumătate de milion de vieți, potrivit lui Johns Hopkins.

India, aproximativ 500.000 de cazuri  de îmbolnăviri cu coronavirus

În alte părți ale lumii, China s-a apropiat de a conține un focar proaspăt la Beijing. O altă creștere record zilnică în India a împins procesul de plasare a celei de-a doua națiuni cele mai populate din lume către jumătate de milion. Și alte țări cu populații mari, cum ar fi Indonezia, Pakistan și Mexic, s-au prins de un număr mare de infecții și sisteme de îngrijire a sănătății încordate.

Africa de Sud- aproape 6.600 de cazuri noi

Africa de Sud, care reprezintă aproximativ jumătate din infecțiile de pe continentul african cu peste 118.000, a raportat un record de aproape 6.600 de cazuri noi după ce a avut unul dintre cele mai stricte blocaje la nivel mondial la începutul acestei luni.

Italia, una dintre cele mai afectate națiuni europene, s-a luptat pentru a controla un focar în rândul culegătorilor de culturi sezoniere bulgărești de lângă Napoli.

Guvernatorul regiunii din sudul Campania a insistat ca muncitorii care locuiesc într-un complex de apartamente cu zeci de cazuri COVID-19 să rămână în interior timp de puțin peste două săptămâni, nici măcar nu apar pentru alimente – autoritățile le vor livra produse alimentare.

În SUA, Arizona a raportat joi peste 3.000 de infecții suplimentare, a patra zi într-o săptămână, cu o creștere peste această marcă. Statul a amânat eforturile suplimentare de redeschidere.

Numerele „continuă să meargă într-o direcție greșită”, a spus guvernatorul republican, Doug Ducey.

În mod similar, guvernul republican Greg Abbott din Texas a renunțat joi la ridicarea oricăror restricții și a reînființat interdicția intervențiilor chirurgicale elective în unele locuri pentru a păstra spațiul spitalicesc, după ce numărul de pacienți la nivel național a fost mai mult decât dublat în două săptămâni. Iar guvernatorul Nevada a ordonat purtarea măștilor de față în public, inclusiv cazinourile din Las Vegas.

Inchide