SUA și China analizează modalități comune de contracarare a RISCURILOR generate de sistemele de inteligență artificială

Publicat: 13 05. 2024, 18:04

Delegații din Statele Unite și China vor discuta, în Elveția, despre intensificarea eforturilor comune pentru gestionarea riscurilor generate de tehnologiile bazate pe inteligență artificială, anunță Președinția de la Washington.

Delegația americană trimisă la Geneva va fi condusă de Tarun Chhabra, asistent special al președintelui Joe Biden și director responsabil de Tehnologie și Siguranță Națională, precum și de Seth Center, emisar special al Departamentului de Stat responsabil de Tehnologii Esențiale și Emergente.

”Discuțiile cu reprezentanții Chinei vor avea loc pe 14 mai, în Geneva, Elveția, pe tema riscurilor de securitate generate de inteligența artificială. Discuțiile sunt o continuare a Summitului de la Woodside, organizat în noiembrie 2023 de președinții Biden și Xi Jinping, atunci când cei doi lideri au evocat necesitatea abordării riscurilor generate de sistemele avansate de inteligență artificială și îmbunătățirii siguranței acestor sisteme”, anunță Casa Albă.

”Statele Unite și Republica Populară China vor face schimburi de perspective asupra modului în care cele două guverne înțeleg și încearcă să abordeze riscurile sistemelor avansate de inteligență artificială. Delegația americană include oficiali de la Casa Albă, din cadrul Departamentului de Stat și Departamentului Comerțului”, conform Președinției SUA.

Oficiali guvernamentali de la Washington au afirmat săptămâna trecută, conform agenției Reuters, că Administrația Biden va iniția eforturi pentru protejarea Statelor Unite de riscurile generate de sistemele de inteligență artificială produse de China și Rusia. Departamentul american al Comerțului analizează posibilitatea limitării exporturilor de modele tehnologice bazate pe inteligență artificială, potrivit oficialilor citați, care au preferat să păstreze anonimatul.

În replică la aceste informații, Ambasada Chinei din SUA a catalogat inițiativa ca fiind ”un act tipic de coerciție economică și de intimidare unilaterală”, subliniind că Beijingul se opune și va adopta ”măsurile necesare” pentru a-și proteja interesele.

Foto: Profimedia

Citește și:

UE prelungește FACILITĂȚILE comerciale acordate Ucrainei, dar menține măsurile de protejare a fermierilor europeni

Bloomberg: China emite MASIV obligațiuni suverane, în efortul de stimulare a activităților economice