ULTIMA ORĂ. Un jurnalist ucrainean a fost ucis de soldaţii ruşi

ULTIMA ORĂ. Un jurnalist ucrainean a fost ucis de soldaţii ruşi
Sursă foto:Profimedia.ro
Publicat: 27/02/2022, 00:37

Un jurnalist ucrainean a fost ucis de soldaţii ruşi în regiunea Herson, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Anunțul a fost făcut de procurorul general al Ucrainei, Iryna Venediktova.

Jurnalistul Dilerbek Shakirov, de la săptămânalul Around You, a fost împuşcat mortal de soldaţii ruşi, în zona Herson din Ucraina.

Alți doi jurnalişti, răniţi de focuri de armă în nord-estul Ucrainei

Tot sâmbătă, doi jurnalişti danezi au fost răniţi de focuri de armă în nord-estul Ucrainei. Reporterul Stefan Weichert şi fotograful Emil Filtenborg Mikkelsen au fost loviţi de gloanţe în timp ce realizau un reportaj pentru ziarul danez în apropiere de oraşul Ohtîrka, la aproximativ 50 de kilometri de graniţa cu Rusia, conform Reuters.

Ei purtau veste antiglonţ, dar au fost răniţi când asupra maşinii în care se aflau s-a tras cu o armă de foc.

Cei doi jurnaliști au fost duşi la spital şi sunt în afara oricărui pericol, conform agenției de presă. Autoritățile mai precizează că sunt în contact cu Ministerul danez de Externe şi cu o companie externă pentru a-i evacua pe cei doi jurnaliști din Ucraina.

Premierul Ucrainei acuză Rusia de crime de război

Denys Shmyhal, prim-ministrul Ucrainei, a acuzat Rusia de crime de război și de vizare a țintelor civile și a spus că Moscova se va confrunta cu un „tribunal militar”, potrivit  The Guardian.

”Pentru aceste crime, comandamentul rus va vedea va răspunde cu siguranță în fața unui tribunal militar. Inamicul va fi cu siguranță pedepsit pentru uciderea copiilor ucraineni. Ucraina nu îi va ierta pentru asta”, a spus Shmyhal.