Mii de oameni se înghesuie în gara din Liov, încercând să prindă un tren pentru a pleca din Ucraina

Mii de oameni se înghesuie în gara din Liov, încercând să prindă un tren pentru a pleca din Ucraina
Sursă FOTO: Captură Youtube
Publicat: 27/02/2022, 00:32

Mii de oameni se înghesuie în Gara din Liov, în încercarea de a găsi locuri în trenurile care pleacă spre Polonia. Ucrainenii din orașul Liov, aflat în vestul țării, se tem că tancurile rusești vor ajunge și la porțile orașului lor, așa cum s-a întâmplat la Kiev. 

Compania Națională de Căi Ferate CFR S.A. informează, prin intermediul unui comunicat, că personalul feroviar din stațiile feroviare Socola și Iași, de pe Regionala CF Iași, Sighetu Marmației și Cluj Napoca, de pe Regionala CF Cluj, dar și din București Nord, asigură condițiile necesare preluării persoanelor refugiate din Ucraina, care sosesc, în aceste zile, în România.

Din punct de vedere al transportului feroviar, legătura cu Chișinău este asigurată de perechea de trenuri IR 401/402, care circulă în relația directă Chișinău – Iași – București Nord, și retur, iar pe relația Chișinău – Socola, și retur, circulă perechea de trenuri IR 1051/1052.

Astfel, tot personalul feroviar din gările Socola, Iași, Sighetu Marmației și Cluj, asigură, în aceste zile, îndrumare și asistență tuturor călătorilor ucrainieni sosiți în gări, pănă la preluarea acestora de către autoritățile locale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase