Un avion de pasageri s-a prăbușit în apropiere de Moscova. Toți cei aflați la bord au murit. Cetățeni străini printre victime. VIDEO UPDATE

Un avion de pasageri s-a prăbușit în apropiere de Moscova. Toți cei aflați la bord au murit. Cetățeni străini printre victime. VIDEO UPDATE
Publicat: 11/02/2018, 19:53
Actualizat: 16/04/2018, 20:57

Aeronava Antonov An-148 transporta 65 de pasageri și șase membri ai echipajului pe ruta Moscova-Orsk. (LIVE VIDEO de la locul accidentului)

Trei cetățeni străini și trei copii s-au aflat printre cei 71 de pasageri ai avionului prăbușit, relatează site-ul agenției Tass.

"Potrivit raportului preliminar, trei străini și trei copii s-au aflat printre pasagerii avionului. Până în prezent, doar două trupuri neînsuflețite și una dintre cutiile negre ale aeronavei Antonov An-148 au fost recuperate de la locul accidentului", a spus oficialul rus.

Un purtător de cuvânt al autorităților din regiunea Orenburg a precizat că unul dintre cetățenii străini este un elvețian.

Ministrul rus al Transporturilor, Maxim Sokolov, a transmis că identitatea tuturor persoanelor decedate va fi stabilită prin efectuarea unor expertize genetice, care pot dura două-trei luni. Autoritățile au contactat rudele celor care s-au aflat în avionul de pe ruta Moscova-Orsk, fiiind înființată o linie telefonică specială.

Comisia de anchetă a anunțat că nu exclude deocamdată nicio variantă privind cauza prăbușirii aeronavei: condițiile meteo, o eroare de pilotaj sau o defecțiune tehnică. Cu toate acestea, nu se înregistrează condiții meteo extreme în regiune și compania aeriană Saratov Airlines a precizat că avionul Antonov An-148 nu avea nicio problemă tehnică.

Svetlana Petrenko, purtătorul de cuvânt al comisiei speciale care investighează accidentul, a precizat că piloții avionului nu au raportat nicio problemă.

"Criminaliștii au început să examineze rămășițele avionului, cu ajutorul unor echipamente de ultimă generație. Fragmentele de avion și rămășițele omenești sunt împrăștiate pe o rază de cel puțin un kilometru", a mai spus Petrenko.

Cursa regională a dispărut de pe radare la scurt timp după ce a părăsit aeroportul din Moscova către orașul din apropiere de Munții Ural.

"Echipele de salvare au ajuns la locul accidentului. În zona localității Stepanovskoye, au fost descoperite fragmente din aeronava An-148, precum și mai multe trupuri neînsuflețite", a declarat oficialul rus, confirmând că nu există niciun supraviețuitor.

Ministrul rus al Transporturilor, Maxim Sokolov, s-a deplasat de urgență la locul accidentului. Cauza prăbușirii aeronavei urmează să fie stabilită de către anchetatori, iar variantele luate în calcul sunt condițiile meteo, o eroare de pilotaj sau o defecțiune tehnică. Totuși, autoritățile au precizat că nu sunt condiții meteo extreme în regiune.

Putin cere comisie specială de anchetă și-și anulează deplasarea la Soci

Președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat condoleanțele față de rudele victimelor și le-a cerut autorităților să constituie o comisie specială de anchetă, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

De asemenea, Putin și-a anulat vizita de lucru la Soci ca urmare catastrofei aviatice."Ca urmare a tragediei de astăzi, președintele a decis să amâne vizita de lucru programată pentru luni și să continue activitatea la Moscova, inclusiv pe fondul necesității de a coordona activitatea comisiei guvernamentale speciale (n.a. – înființată pentru anchetarea circumstanțelor producerii accidentului aviatic)", a spus Peskov.

Președintele Rusiei ar fi trebuit să se întâlnească la Soci cu președintele Autorității Palestiniene, Mahmud Abbas. În cele din urmă, Abbas va călători la Moscova pentru a discuta cu Vladimir Putin.

De ce a fost interzisăSaratov Airlines la operarea de curse internaționale

Potrivit site-ului Flightradar24, care oferă informații în timp real despre cursele aeriene la nivel global (destinație, localizare, tipul aeronavei, altitudine, viteză), aeronava Antonov An-148 a dispărut de pe radare la 5 minute după decolarea din Moscova, efectuând o coborâre de aproximativ 1.000 de metri pe minut înainte de pierderea semnalului.

Compania rusă Saratov Airlines a fost interzisă în 2015 de la operarea zborurilor internaționale, după ce inspectorii au descoperit în cabina unei aeronave de linie o persoană care nu era autorizată să facă parte din echipajul de zbor. Interdicția a fost ridicată în 2016, iar compania și-a restrâns activitatea. În prezent, Saratov Airlines operează în principal curse interne, dar face legătura și către cele mai importante orașe din Armenia și Georgia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24...
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe...
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui...
ADEVĂRUL despre moartea lui Corduneanu! Lovitură năucitoare: Ajunsese să...
Vlad Pascu rămâne în arest! Decizia luată de Tribunalul Constanța
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Ce au plănuit RUŞII în România. Planul secret al lui Putin, dat în vileag la...
Vine vijelia peste România. Aduce și ninsori
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
ADEVĂRUL despre uciderea Mirelei! Acum s-a aflat chinul la care a fost supusă
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Un joc video popular din anii ’80 a inspirat o invenție surprinzătoare