Un ministru din Israel a anunțat că ar susține sancționarea persoanelor care nu se vaccinează anti-Covid: „„Îi pun în pericol pe alții”

Publicat: 29 11. 2021, 18:50
Actualizat: 29 11. 2021, 18:56
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock

Ministrul Muncii, Afacerilor Sociale și Serviciilor Sociale, Meir Cohen, a declarat – într-un interviu – că va sprijini sancționarea  oricărei persoane care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19, la fel ca în Austria și Germania.

”Susțin cu fermitate impunerea de sancțiuni împotriva celor nevaccinați. Va veni momentul în care va trebui să ridicăm nivelul sancțiunilor. Dacă ajungem într-o situație în care trebuie să luăm o astfel de decizie, voi sprijini (sancțiunile-n.r.)” – a declarat ministrul, într-un interviu citat de Jerusalem Post.

Cohen a spus că va sprijini măsuri, inclusiv posibile carantinări parțiale sau amenzi contravenționale, susținând că persoanele nevaccinate „îi pun în pericol pe alții”.

El a mai afirmat că Guvernul trebuie să-și intensifice eforturile pentru a încuraja vaccinarea, inclusiv cu acțiuni derulate din casă în casă și la locuri de muncă, pentru a convinge oamenii să primească doza anti-Covid.

”În cele din urmă, suntem un stat democratic. La ședința dedicată Covid-19 vom sta și ne vom gândi care este cel mai bun lucru care îi face pe oameni să se vaccineze. Amenzile ar trebui aplicate celor care intră în contact cu oamenii și îi pun în pericol. Dacă este necesar ca unii oameni să stea acasă, unii dintre ei vor sta acasă”, a mai spus Cohen.

Până acum, aproximativ 600.000 de israelieni eligibili nu au primit încă prima doză de vaccin și alți aproximativ un milion de oameni care nu au făcut rapelul, informează Stirileprotv.ro.

Cei mai mulți pacienți din Israel, internați în stare gravă, sunt nevaccinați. Aproximativ 50% din cazurile noi zilnice sunt copii, iar majoritatea celorlalți sunt persoane care fie nu au fost vaccinate, fie nu sunt complet vaccinate.

Israelul își închide granițele pentru străini din cauza variantei Omicron

Israelul a anunțat, sâmbătă, că a decis să interzică intrarea în țară a tuturor străinilor, dar și reintroducerea tehnologiei Shin Beth de urmărire telefonică, folosită în lupta împotriva terorismului, pentru limitarea răspândirii variantei Omicron a SARS-CoV-2, potențial mai contagioasă.

Anunțul a fost făcut de premierul Naftali Bennett, care a precizat că interdicția va fi valabilă 14 zile și intră în vigoare duminică seara, informează Digi 24.

Israelul își redeschisese granițele pentru turiști la începutul lunii noiembrie, pentru prima dată de la începutul pandemiei.

Ce restricții au fost impuse în Austria și Germania

La începutul acestei luni, Austria a decis că persoanele care refuză să se vaccineze nu vor avea voie să-și părăsească casele, cu excepția cazurilor în care se duc la muncă sau cumpără alimente sau în caz de urgență.

În Germania, doar persoanele care sunt complet vaccinate sau care s-au recuperat recent de COVID-19 au voie să intre în restaurante, cinematografe și facilități sportive. Mai mult, amata din Germania va introduce vaccinarea anti-COVID obligatorie pentru militari.