Unul dintre polițiștii uciși în atacul de la Charlie Hebdo se numea Ahmed și era musulman. Ultimele sale cuvinte: ”Nu, e bine, șefule”

Publicat: 08 01. 2015, 09:26
Actualizat: 08 01. 2015, 11:46

Conform filmului atacului, publicat de Mediafax, cei doi atacatori și șoferul, complicele lor, au fugit de la locul incidentului și, pe un bulevard din apropiere, s-au întâlnit cu polițistul Ahmed Merabet.

Atacatorii au coborât din mașină, l-au împușcat, iar polițistul a căzut pe asfalt, rănit. ”Voiai să mă omori”, i-a strigat unul dintre atacatori polițistului, iar acesta a răspuns: ”Nu, e bine, șefule”. În acel moment, unul dintre atacatori îl împușcă pe Merabet în cap, de la mai puțin de un metru, iar acesta rămâne nemișcat pe asfalt. Înainte de a demara în trombă, unul dintre atacatori a strigat: ”L-am răzbunat pe profetul Mahomed! Am ucis Charlie Hebdo!”.

Moartea polițistului musulman a fost surprinsă într-un clip postat pe internet și difuzat cenzurat de majoritatea televiziunilor și ziarelor din lume. De altfel, moartea lui Ahmed Merabet pare să îi fi sensibilizat cel mai mult pe oamenii din întreaga lume, chiar dacă printre victime s-au aflat și numeroși jurnaliști valoroși din Franța. ”RIP Ahmed Merabet, 42 de ani, un polițist musulman care a fost ucis în atacul de la Charlie Hebdo”, scrie pe o poză postată pe rețelele de socializare, în timp ce pe o alta, care surprinde momentul în care Ahmed Merabet este executat, scrie: ”Asta nu are nimic de-a face cu religia. Să ucizi e întotdeauna greșit”. Pe o altă fotografie, care prezintă o mașină de poliție franceză, scrie: ”Un polițist francez cu un singur pistol a încercat să oprească doi teroriști bine înarmați. Au omorât 12 oameni (10 jurnaliști și doi polițiști) în Paris. Să nu mai spună cineva că toți francezii sunt lași. Odihnească-se în pace!”.

Ahmed Merabet, care lasă în urmă o soție îndurerată, era arondat arondismentului 11 din Paris, acolo unde își are sediul Charlie Hebdo, iar unele surse spun că obișnuia să patruleze pe bicicletă. Dailycaller.com scrie că Islamul condamnă uciderea musulmanilor, dar mulți islamiști susțin că musulmanii care trăiesc în Vest sunt trădători și nu mai luptă pentru aceeași cauză ca ei.