VIDEO O femeie a ajuns la urgențe după ce după ce a adormit cu lentilele de contact pe ochi. Medicii au fost șocați de ceea ce au descoperit în ochii femeii

Publicat: 12 10. 2022, 19:53

This browser does not support the video element.

O femeie a ajuns la urgențe după ce a „reușit” să uite că și-a pus 23 de lentile de contact în interiorul unuia dintre ochi. Ea spune că uita în fiecare seară să le dea jos înainte de somn iar a doua zi mai punea încă una.

După ce a fost supusă unei investigații medicale medicul a descoperit o masă verzuie din spatele ochiului femeii, care s-a dovedit a fi o colecție de lentile de contact zilnice vechi. Lentilele au fost îndepărtate pe rând de către un medic, iar momentul a devenit viral pe rețele sociale.

Medicul a spus că femeia a fost un „pacient de record mondial Guinness” pentru că avea cele mai multe lentile lipite în spatele ochiului pe care medicul le-a văzut vreodată.

De asemenea, medicul îi avertizează pe pacienții care poartă lentile „să nu lase lentilele de contact înăuntru peste noapte”.

Sharon Copeland, un optician specializat în lentile de contact, a declarat anterior pentru The Sun că dormitul în lentile poate fi periculoase, deoarece poate duce la infecții.

Pseudomonas, un tip de bacterie care poate infecta ochiul dacă lăsați lentilele de contact pe ochi peste noapte și poate duce rapid la orbire permanentă.

De asemenea, dormitul în lentile poate să vă lase ochii foarte uscați și dureroși. În plus, lentilele pot restricționa alimentarea cu oxigen a ochilor, provocând în timp ulcere și inflamații.

„Chiar și să tragi un pui de somn cu lentile de contact zilnice este o idee proastă, în ciuda faptului că poți să le arunci la sfârșitul zilei. Așadar, iubitorilor de somn li se recomandă să își scoată lentilele de contact înainte de a trage un pui de somn, chiar și pe cel neplanificat, și să le scoată întotdeauna înainte de a se așeza pentru o noapte de odihnă”, a adăugat ea.

Ce trebuie să faci dacă ai uitat peste noapte lentilele de contact pe ochi

Dacă adormiți din greșeală cu lentilele de contact, nu încercați să le scoateți prea repede.

„Masați ușor ochii pentru a crea umiditate sau folosiți picături pentru ochi, astfel încât să nu le smulgeți din ochii uscați, ceea ce este dureros”, a explicat ea.

Dacă puteți, odihniți-vă ochii pentru câteva zile și nu folosiți lentile de contact.

Totodată cercetătorii britanici au sugerat că oamenii ar trebui să evite să poarte lentilele în timp ce sunt la duș. Studiul, care a fost publicat în Ophthalmology, a constatat că reutilizarea lentilelor, purtarea lor peste noapte sau sub duș a crescut riscul unei persoane de cheratita cu Acanthamoeba

Ce este cheratita cu Acanthamoeba

Cheratita cu Acanthamoeba este un parazit care afectează corneea și care poate duce la forme severe, debilitante.
Afecțiunea este cauzată de protozoarul Acanthamoeba, întâlnit frecvent la purtătorii de lentile de contact cu igienă deficitară și care le utilizează necorespunzător; în alte cazuri poate fi cauzată de traumatisme oculare survenite în mediul rural.

Cele mai frecvente simptome sunt: durere, roșeață și iritație oculară, vedere încețoșată, hipersensibilitate la lumină, lăcrimare excesivă. Acestea sunt similare manifestărilor din alte infecții oculare și pot persista mai multe săptămâni.

Sursa: metro.co.uk