VIDEO | Revoltă în China. Jurnalist BBC, arestat și bătut de polițiști în timp ce transmitea live din Shanghai!

VIDEO | Revoltă în China. Jurnalist BBC, arestat și bătut de polițiști în timp ce transmitea live din Shanghai!
VIDEO | Revoltă în China. Jurnalist BBC, arestat și bătut de polițiști în timp ce transmitea live din Shanghai! / Sursa FOTO: screenshot Twitter
Publicat: 28/11/2022, 09:03

China este scena unor revolte nemaiîntâlnite în ultimele decenii. Aflat în metropola Shanghai, acolo unde transmitea pentru BBC despre protestul împotriva politicii „zero-Covid” a regimului Xi Jinping, jurnalistul Edward Lawrence a fost arestat chiar în timpul unui „live”.

Polițiștii l-au luat pe sus pe corespondentul BBC și, după ce i-au pus cătușele, l-au dus într-un arest.

Se pare că Lawrence a fost lovit de mai multe ori de forțele de represiune ale Beijingului, după cum anunță chiar angajatorul său.

Ce explicații a primit BBC

„Canalul BBC este extrem de îngrijorat cu privire la felul în care a fost tratat jurnalistul nostru Ed Lawrence, care a fost arestat şi încătuşat în timp ce relata de la protestele din Shanghai. El a fost reţinut mai multe ore, înainte de a fi eliberat. În timpul arestului, Lawrence a fost bătut de poliţiști. Asta s-a întâmplat în timp ce îşi făcea datoria de jurnalist acreditat”, se arată într-un mesaj al BBC, postat pe Twitter.

„Este foarte îngrijorător că unul dintre jurnaliştii noştri a fost atacat astfel în timp ce îşi făcea meseria. Nu am primit o explicaţie oficială sau scuze din partea autorităţilor chineze, în afara faptului că oficialii care l-au eliberat apoi au susţinut că l-au arestat pentru binele lui, ca să nu ia Covid de la mulţime. Nu considerăm că aceasta este o explicaţie credibilă”, a completat BBC.

Shanghai este cel mai mare oraș din China în care s-au răspândit protestele faţă de restricţiile impuse de autorități în numele luptei împotriva Covid-19. Nemulțumirea oamenilor a fost amplificată și de un incendiu soldat cu mai multe victime izbucnit în Urumqi și la care pompierii n-au putut ajunge din cauza… restricțiilor impuse de autorități.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase