Cum să-ți protejezi ochii dacă lucrezi în fața calculatorului toată ziua

Redactor:
Mihai Schiau
Cum să-ți protejezi ochii dacă lucrezi în fața calculatorului toată ziua
Dacă lucrezi în fața caculatorului toată ziua cunoști aceste simptome - te simți iritat, ochii sunt obosiți, privirea ți-e încețoșată și poate te ia și durerea de cap pe la finalul zilei de muncă. Acestea sunt simptome ale unei probleme comune în prezent - patologia de calculator (problemă cunoscută și sub denumirea "sindromul privitului la calculator"), ce afectează milioane de angajați și de pasionați ai jocurilor pe computer.

Potrivit Business Insider, peste 60% dintre americani sunt afectați de această problemă, însă sigur afectează în egală măsură toți oamenii de pe pământ.

Din fericire, există câteva exerciții pe care poți să le faci pentru a-ți proteja ochii.

1. Mărește textul

Dacă te holbezi toată ziua la text scris cu un corp mic atunci vei fi nevoit să ții mai aproape ecranul de fața ta, ceea ce va duce la instalarea oboselii și durerilor de cap. Așa că mărește textul astfel încât să citești mai ușor.

2. Regula 20-20-20

Sistemul supranumit „20-20-20-20″ constă în următorii pași: la fiecare 20 de minute trebuie să clipiți din ochi de 20 de ori, iar apoi să luați ochii de la monitor timp de 20 de secunde și să vă concentrați privirea pe un obiect aflat la 20 de picioare (6 metri) distanță.

3. Clipește

Atunci când ne uităm în monitoare tindem să uităm să clipim ceea ce duce la uscarea ochilor. Dacă clipești mai des lucrurile se reglează sau poți apela la picături de ochi. Așadar, practicați clipitul voluntar periodic.

Citește în continuare pe bm.

Inchide