Facebook, decizie radicală în privința taxelor pentru Europa, după scandalul uriaș din Marea Britanie

Publicat: 13 12. 2017, 17:12

Compania a anunțat că va muta structura locală de vânzări în țările unde are un birou care poate asigura vânzările către agențiile de publicitate locale. Facebook și-a mutat operațiunile internaționale în Irlanda, în 2010.

Mai multe voci din Statele Unite și Europa au criticat Facebook din cauza practicilor sale în materie de taxe. Anul trecut, compania a transmis că va opri mutarea vânzărilor din Marea Britania în Irlanda, după știrile care anunțau că Facebook a plătit taxe în valoare de doar 4.327 lire, în 2014. În Statele Unite, compania ar putea plăti 5 miliarde de dolari, plus taxe și penalități, pentru operațiunile globale care sunt raportate de unitatea irlandeză.

„Considerăm că mutarea către o structură locală de vânzări va dovedi o transparență mai mare în fața guvernelor din toată lumea care au cerut o vizibilitate mai mare în legătură cu venitul asociat cu vânzările locale din acele țări”, a declarat directorul financiar Dave Wehner.

Comisia Europeană caută noi metode pentru a taxa companiile digitale precum Facebook încercând să strângă bani de la o industrie care generează mai puține taxe decât ar trebui, în opinia Comisiei.

Wehner susține că Facebook va implementa schimbarea în 2018, cu obiectivul de a muta toate birourile către o nouă structură până în prima jumătate a anului 2019.

Compania are peste 30 de birouri internaționale. Facebook a transmis că își va menține sediul central în Menlo Park, California, iar Dublin va continua să fie hub-ul internațional.