• Publicat:
  • Actualizat:
IT&C

REVIEW Logitech K780, tastatură wireless universală pentru PC, tabletă sau smartphone

Logitech K780 este cea mai avansată tastatură pe care am utilizat-o până acum. Este „smart", fără fir și universală, fiind compatibilă cam cu orice computer din casă și de la birou. Mai mult, se poate conecta simultan la trei dispozitive, trecerea de la unul la altul făcându-se prin simpla apăsare a unui buton.

Tastatura, care are dimensiuni medii, este realizată din materiale de calitate, rezistente. În ciuda dimensiunilor compacte, K780 include o tastatură numerică de dimensiuni normale. Tastele din plastic sunt rotunde și au suprafețele ușor concave, fapt care oferă o senzație plăcută la tingere și îi dau dispozitivului un aspect retro. Din păcate, însă, tastele nu sunt iluminate. Lipsesc, de asemenea, LED-urile care arată când sunt activate funcțiile Num Lock și Caps Lock. Pe computerele cu Windows aceasta nu este o problemă, deoarece programul dedicat al tastaturii, Logitech Options, afișează o notificare pe ecran atunci când funcțiile respective sunt activate sau dezactivate.

În zona care funcționează ca suport pentru smartphone sau tabletă, K780 este acoperită cu un cauciuc fin care oferă o aderență foarte bună. Dispozitivul poate acomoda chiar și tabletele de dimensiuni mai mari de pe piață, precum modelul iPad Pro de 12,9 inchi. Nu există riscul ca acestea să cadă pe spate, deoarece tastatura este destul de grea, la cele 880 de grame pe care le are.

CITEȘTE ȘI: REVIEW Logitech MX Vertical. Un model recomandat pentru cei care doresc un mouse „sănătos”, care îi ajută să evite problemele la mână

Tastatura este înclinată ușor spre utilizator, însă unghiul de înclinare nu poate fi modificat, deoarece nu există suporturile care se găsesc la multe alte modele. Trebuie punctat faptul că piciorușele din cauciuc pe care stă dispozitivul oferă o aderență excelentă pe birou.

Logitech K780 funcționează cu două baterii AAA. Un set vine inclus în cutie. În compartimentul acestora, de pe spatele dispozitivului, se găsește și Unifying Receiver, un receiver care funcționează cu mai multe produse ale companiei. O altă caracteristică interesantă a Unifying Receiver este că unul singur poate conecta simultan mai multe dispozitive wireless (până la 7) Logitech diferite la același PC. Pe lângă tastatura K780, eu am conectat și un mouse Logitech MX Vertical. Astfel, rămân mai multe porturi USB disponibile.

Trăgând o linie aici, Logitech K780 este o tastatură foarte arătoasă, care va atrage multe priviri spre biroul tău. 

Funcționează cu trei dispozitive simultan

Dispozitivul poate fi împerecheat cu foarte multe tipuri de dispozitive: PC-uri cu Windows, computere Mac, laptopuri Chromebook și dispozitive mobile cu Android sau iOS.

După cum am mai scris, K780 se poate conecta la trei dispozitive simultan. Pentru a face acest lucru, se ține apăsat unul dintre cele trei butoane switch (F1, F2, F3), pentru ca tastatura să devină vizibilă pe dispozitivul dorit. Aceste butoane sunt albe și ies imediat în evidență. Apoi se introduce codul furnizat de dispozitiv și se apasă tasta Enter. După ce ai făcut acest lucru, poți avea, de exemplu, tastatura conectată la PC, telefonul Android și la o tabletă. Se trece de la un dispozitiv la altul prin apăsarea celor trei butoane menționate.

Odată împerecheată cu un dispozitiv, tastatura se adaptează automat la acesta. De exemplu, în Mac OS tasta Alt devine Command, iar pe Android utilizatorii pot folosi tastele Home și Back pentru a îndeplini funcțiile corespunzătoare din sistemul de operare. 

Autonomie mare a bateriilor

Acolo unde puteți, sfatul meu este să folosiți tastatura conectată prin receiver și nu prin Bluetooth, deoarece în primul caz conexiunea este semnificativ mai stabilă și fără întârzieri.

În ceea ce privește autonomia bateriilor, aceasta este foarte bună, de până la doi ani potrivit producătorului. După câteva săptămâni de utilizare, bateriile nu par să se fi descărcat deloc, potrivit indicatorului din aplicația Logitech Options. Asta și deoarece tastele nu sunt iluminate, iar unele LED-uri lipsesc.

În concluzie, Logitech K780 este o tastatură arătoasă, solidă, ușor de configurat și folosit, dar și confortabilă. Funcționează împreună cu trei dispozitive simultan, iar trecerea de la unul la altul se face prin simpla apăsare a unui buton. Mai mult, tastatura este compatibilă cam cu orice tip de computer modern. La minusuri, reamintesc imposibilitatea de a regla unghiul de înclinare, faptul că butoanele nu sunt iluminate și lipsa LED-urilor care indică când funcțiile Num Lock și Caps Lock sunt activate.

Tastatura este excelentă pentru cei care fac multitasking și lucrează frecvent pe cel puțin trei dispozitive, de exemplu un PC, o tabletă și un smartphone. Astfel, în loc să cumpere două-trei tastaturi, acești utilizatori pot opta pentru soluția Logitech. 

Inchide