REVIEW Mio MiVue 588 – Cameră video Full HD pentru mașină

Publicat: 30/12/2014, 14:17
Actualizat: 11/01/2020, 15:51

DESIGN. Camera este compactă și are un design reușit. Combinația de negru și portocaliu, folosit pentru rama care încadrează modulul camerei și pentru butonul de On/Off, dă bine. Microfonul este poziționat în partea din față, iar pe partea din stânga se află butonul de On/Off și slotul pentru card microSD. Pe partea din dreaptă sunt două porturi, unul HDMI și altul miniUSB.

Camera nu vine cu propriul cablu de date, de aceea am găsit nepotrivită echiparea sa cu un port miniUSB și nu cu unul microUSB, mult mai ușor de găsit prin casă, mai ales că este un standard pentru majoritatea smartphone-urilor și tabletelor.

De asemenea, în cutie nu vine nici card de memorie, așa că primul lucru pe care trebuie să îl faceți după ce cumpărați MiVue 588 este să faceți rost sau să cumpărați un card microSD, de preferat unul cu capacitate mai mare de 8 GB. Asta deoarece clipurile înregistrate, în format Full HD, au dimensiuni destul de mari, de aproximativ 280 MB unul de 2 minute și 50 de secunde.

Pentru cei interesați și de aceste aspecte, camera are dimensiunile 64 mm x 65,1 mm x 36,5 mm și o greutate de 97,8 grame.

ECRAN ȘI INTERFAȚĂ DE UTILIZARE. Ecranul tactil are o diagonală de 2,5 inci, suficientă pentru a face setările camerei în condiții de utilizare decente și pentru a previzualiza conținutul înregistrat. Nu-mi place interfața de utilizare, care pare nefinisată. Iconițele din meniuri mă duc cu gândul la cele din sistemul de operare Windows 95. Această senzație este accentuată și mai mult de rezoluția și densitatea scăzute ale ecranului.

Ecranul dispune de strat antiglare, pentru a fi mai ușor de vizualizat la lumină naturală.

UTILIZARE ȘI PERFORMANȚE. Am testat MiVue 588 atât în condiții de luminozitate foarte bună, într-o zi însorită, dar și într-o zi „mohorâtă”. În primul caz înregistrarea a ieșit excelent, iar în al doilea caz cel puțin bună. Astfel, camera poate fi folosită în orice condiții cu rezultate satisfăcătoare, după cum puteți vedea în clipurile de mai jos. Calitatea bună a înregistrărilor se datorează senzorului CMOS Sony Exmor (diafragmă F1.8) de care camera dispune. Deoarece dispune de tehnologie de compresie video H.264, MiVue 588 oferă o calitate mai bună a imaginii la o dimensiune redusă a fișierelor.

Filmare cu Mio MiVu 588 într-o zi însorită:

Filmare cuMio MiVu 588într-o zi închisă:

Atunci când cardul de memorie este introdus, camera începe să filmeze imediat după ce este pornită. Nu este realizată o înregistrare continuă, ci sunt făcute mai multe clipuri de mici dimensiuni, pentru ca utilizatorul să nu stea să editeze un fișier video mare în cazul în care are nevoie doar de un anumit segment.

Camera poate fi setată în așa fel încât după întroducerea cheii în contactul autovehiculului să înceapă automat înregistrarea. Pentru asta trebuie să fie conectată la priza de 12 V a automobilului.

Utilizatorul poate dezactiva sunetul din înregistrări din setări, dacă dorește acest lucru. Mai mult, poate fi activată sau dezactivată funcția HDR. Aceasta oferă o calitate mai bună în locurile cu lumină puternică din față sau atunci când înregistrarea se face într-un loc umbrit (de exemplu pe un drum care trece printr-o pădure).

Din setări se poate opta ca fiecare înregistrare să fie marcată cu coordonatele GPS, altitudine, longitudine, data, ora și viteza cu care automobilul circula la momentul filmării.

La toate acestea se adaugă o bază de date cu radarele fixe, mod de fotografiere care permite marcarea coordonatelor geografice și funcție Parking Mode care permite o supraveghere continuă a locului unde este parcat autoturismul. În Parking Mode, camera pornește filmarea la detectarea oricărei mișcări în raza senzorului.

O altă funcție foarte utilă este pornirea camerei în caz de urgență, chiar dacă aceasta este oprită. Senzorul din interior simte șocul, de exemplu în cazul unui impact cu un alt automobil, și începe automat să filmeze în „Emergency Mode”.

Mi-ar fi plăcut, chiar dacă ar fi costat mai mult, ca dispozitivul să dispună și de o aplicație dedicată pentru dispozitive mobile (conectare via Bluetooth) care să permită setarea și accesarea camerei de pe smartphone sau tabletă.

PREȚ: 900 de lei

PRO:

– Calitate foarte bună a înregistrărilor

– MiVue 588 este ușor de utilizat

– Design reușit

– Dispune de multe funcții

CONTRA:

– Are port pentru transferul de date miniUSB și nu vine cu cablu în cutie

– Interfața de utilizare nu este reușită; pare nefinisată

– Ecran LCD de calitate mediocră

RATING gândul: 4,6/5

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
52 de ani de la Apollo 16, penultima misiune care a dus omul pe Lună....