Review Moto 360 – Primul smartwatch pe care l-am purtat cu plăcere

Publicat: 21/10/2014, 13:52
Actualizat: 11/01/2020, 07:10

Primul lucru care trebuie făcut imediat după ce ceasul este scos din cutie este punerea la încărcat. Setarea inițială a ceasului nu se poate face dacă bateria nu este la nivelul de cel puțin 80%. Apoi, utilizatorul descarcă din Google Play aplicația Android Wear, prin intermediul căreia ceasul se conectează la smartphone via Bluetooth. După ce aplicația este instalată, durează cam 15 minute până când se face setarea finală a Android Wear pe ceas. Opțional poate fi instalată pe telefon și aplicația Motorola Connect, care permite personalizarea fețelor ceasului.

Moto 360 se sincronizează cu orice smartphone care rulează Android 4.3 sau versiuni mai noi.

DESIGN. Moto 360 atrage atenția prin forma rotundă, cu margini înguste. Cadrul ceasului este realizat din aluminiu, iar ecranul este protejat cu cristal safir.

Pentru a ajunge la această formă, designerii Motorola au trebuit să facă un compromis. În partea de jos a ecranului se vede o o mică bandă neagră, care este o zonă moartă, în sensul că nu afișează nimic. Acela este locul în care vine banda care conectează ecranul de placa de bază, dar și principalul punct de prindere al sticlei ecranului de carcasă. O soluție similară au ales și designerii smartphone-ului Sharp Aquos Crystal, care aproape nu are margini pe trei laturi, dar are o bandă destul de mare în partea de jos.

Cei de la LG au ironizat Motorola din cauza acestei benzi, care nu este prezentă și pe modelul lor G Watch R, tot cu ecran rotund. Însă smartwatch-ul celor de la LG are marginile mult mai groase, lucru care le-a permit designerilor să ascundă conectorii pentru ecran.

Moto 360 alături de LG G Watch R

Moto 360 este rezistent la apă și dispune de senzor pentru monitorizarea ritmului cardiac, pedometru și receptor GPS.

Modelul testat a venit cu o curea elegantă, din piele, care se potrivește foarte bine cu forma rotundă a ceasului. Sunt disponibile și versiuni cu curele metalice.

ECRAN. Are o rezoluție de 320 x 290 pixeli și un diametru de 1,56 inci. Culorile afișate sunt vii, iar luminozitatea ridicată. Din păcate ceasurile inteligente sunt o industrie aflată la început, iar ecranele nu sunt foarte responsive la comenzi, așac cum erau, de exemplu, display-urile de smartphone-uri în 2007. Uneori trebuie să repeți o acțiune de mai multe ori pentru ca Moto 360 să primească comanda.

Ecranul nu este tot timpul on, dar se aprinde de fiecare dată când utilizatorul se uită la ceas. Pe Moto 360 vin preinstalate șase fețe. Utilizatorii pot descărca mai multe din magazinul de aplicații Google Play.

Android Wear. Este același pe toate smartwatch-urile care rulează platforma, deoarece, după cum am spus, Google nu permite în acest moment modificarea sistemului de operare.

Android Wear este simplu de utilizat și intuitiv. Comenzile sunt date prin gesturi swipe, dar uneori ecranul nu este responsiv.

Avantajul Android Wear este că nu trebuie să instalezi aplicații separate, adaptate pentru ceas, pentru fiecare aplicație din telefon pentru care vrei să primești notificări la încheietura mâinii. Orice aplicație din telefon – de e-mail, social media, contacte – care are suport pentru Wear va afișa automat notificari pe ceas. Practic, ceasul devine o extensie a smartphone-ului cu Android. Pe lângă notificări, sistemul de operare permite acțiuni simple, precum ștergerea unui e-mail, arhivarea acestuia sau să dai un Like la o postare pe Facebook. În timp, la fel ca asistentul digital Google Now, Android Wear învață obiceiurile utilizatorului și afișează informații din ce în ce mai precise și relevante.

Sistemul de operare se bazează foarte mult pe comenzi vocale. Utilizatorul rostește „Ok Google” și apoi dă o comandă. Este același sistem de comenzi vocale găsit pe telefoanele Android care au activat serviciul Google Now. Ceasul răspunde foarte bine la comenzi, datorită microfonului foarte sensibil de care dispune, însă eu nu sunt fan al acestui mod de a-l controla. Mi se pare puțin penibil ca la metrou să-i dau comenzi vocale ceasului.

Iată, mai jos, un scurt tutorial pentru Android Wear:

BATERIE. Are o autonomie modestă, de o zi. Asta nu înseamnă 24 de ore, ci că pui ceasul dimineața la mână și până seara, când te pui în pat, bateria e epuizată. În fiecare noapte ceasul trebuie încărcat.

Încărcarea se face wireless, cu ajutorul dock-ului care vine în cutie. Din cauza autonomiei slabe nu te prea poți baza pe ceas pentru trezirea de dimineață, deși dispune de funcție de alarmă. Când alarma este activată, ceasul vibrează la mână pentru a te trezi.

Deoarece este încărcat într-un dock, cu fața orientată în lateral, Moto 360 poate fi pus pe noptieră și folosit ca ceas de masă.

*Ceasul a fost pus la dispoziția gândul de magazinul online QuickMobile.ro.

PRO:

– Design superb; cureaua poate fi schimbată

– Moto 360 este rezistent la apă

– Android Wear este ușor de utilizat

– Încărcare wireless

CONTRA:

– Ecranul nu este foarte responsiv

– Autonomie mediocră a bateriei

Rating gândul: 4,5/5

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Vremea îi surprinde și meteorologi. Ce se întâmplă în următoarele 24 de ore
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este, de fapt, relația dintre Mariana Ionescu Căpitănescu și sora sa, Marcela Fota, dincolo...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Erupție excepțional de rară pe suprafața Soarelui! O furtună solară se îndreaptă spre Pământ