• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Adevărat sau fals despre celulită. Cele mai frecvente mituri despre această afecțiune

Adevărat sau fals despre celulită. Cele mai frecvente mituri despre această afecțiune
Sarcina, vârsta înaintată, lipsa de mișcare și alimentația neadecvată sunt câțiva dintre factorii care determină celulita. Studiile arată că nouă din 10 femei se confruntă cu această problemă. Puține doamne știu însă care informațiile corecte despre celulită.

Sarcina, vârsta înaintată, lipsa de mișcare și alimentația neadecvată sunt câțiva dintre factorii care determină celulita. Studiile arată că nouă din 10 femei se confruntă cu această problemă. Vă prezentăm câteva dintre cele mai comune întrebări pe care și le pune orice femeie care se confruntă cu celulita. Cu toate acestea sunt mituri care Puține doamne știu însă care  informațiile corecte despre celulită.

De celulită nu scapi niciodată. FALS. O alimentație bazată pe fructe și legume crude, împreună cu o hidratare corectă reprezintă primul pas către rezolvarea acestei probleme dermatologice. Al doilea pas care trebuie îndeplinit: multă mișcare și renunțarea la fumat. Dacă faceți toate aceste lucruri pe termen lung, într-un final puteți avea picioare de invidiat.

Cremele anticelulitice nu dau rezultate. FALS. Cremele care luptă împotriva celulitei pot fi eficiente, însă doar dacă celulită este în stadiul 1. În stadiile 2, 3 și 4, care sunt, din păcate, cele mai frecvente, cremele anticelulitice de cele mai multe ori nu vor face față. În plus pentru a scapă de această afecțiune un singur tratament nu va fi niciodată suficient. Trebuie acționat asupra tuturor cauzelor care au format celulita, nu doar asupra efectului.

Femeile slabe nu au celulită. FALS. Motivul este lesne de înțeles: o persoană slabă nu are neapărat un stil de viață sănătos. Poate avea un metabolism rapid, dar dacă nu face sport și nu mănâncă sănătos pielea va avea cu siguranță aspect de coajă de portocală.

Bronzul atenuează celulita. FALS. Bronzul, mai ales cel artificial, slăbește elasticitatea pielii, iar pe termen lung celulita va fi mult mai vizibilă. Mai ales atunci când bronzul dispare.

Celulita poate fi genetică. ADEVĂRAT. Uneori poate fi moștenită de la mama la fiică, dar asta nu înseamnă că nu puteți scapă de ea.

Inchide