Adevărata față a industriei de modă: „Mi se spunea că nu pot fi model de bijuterii pentru că degetele mele erau prea grase”

Adevărata față a industriei de modă: „Mi se spunea că nu pot fi model de bijuterii pentru că degetele mele erau prea grase
Publicat: 04/10/2013, 10:17
Actualizat: 18/05/2015, 22:48

Georgina Wilkin are în prezent 23 de ani, dar timp de șapte ani s-a luptat cu anorexia, boală pe care a dezvoltat-o din cauza faptului că lucra în industria modei. Daily Mail scrie că tânăra și-a pus viața în pericol din din dorința de a se face remarcată în acest domeniu. Din cauza curelor dratistice pe care le-a ținut inima îi este slăbită, iar rinichii i-au cedat, notează Daily Mail.

Jurnaliștii britanici au relatat cum decurgea o zi din viața unui manechin.

„Georgina Wilkin nu a mâncat nimic de câteva zile, iar din cauza acestui lucru era cât pe ce să leșine în timp ce se ducea spre metrou pentru a putea ajunge în centrul Londrei ca să discute cu agentul ei în modeling. Atunci când a ajuns, reprezentantul casei de modeling nici nu a băgat de seamă starea în care se afla tânăra. ‚Nu știu ce faci, dar continuă să o ții tot așa”, i-a spus acesta făcând referire la faptul că este slabă, lucru esențial în această industrie”, își încep jurnaliștii de la Daily Mail articolul tulburător despre adolescenta care și-a distrus sănătatea din cauza acestei industrii.

Acum, tânăra vrea să tragă un semnal de alarmă: „Toată lumea trebuie să știe la ce presiune sunt supuse manechinele”, spune britanica. Georgina Wilkin este de părere că singura modalitate prin care numărul manechinelor care se confruntă tulburări alimentare să scadă este ca clienții să boicoteze casele de modă care scot haine mai mici decât mărimea 36.

Femeia locuiește în prezent cu tatăl ei, care este un om de afaceri, și cu mama ei, care este paramedic. Tânăra povestește că prima dată când a intrat în contact cu industria modei a fost atunci când avea 15 ani, când a fost abordată de un model pe strada Oxford, din Londra.

„Când am intrat pentru prima dată într-o agenție de modeling toată lumea de acolo se purta cu mine ca și cum aș fi fost o viitoare Kate Moss. ‚Dumnezeule, ești unică, suntem extaziați că ați ales agenția noastră”. M-am simțit extrem de flatată și de încântată de acest lucru”, a mai povestit fostul model.

Odată intrată în această industrie au început să apară și compromisurile. Pentru a primi un contract în Japonia, Georginei Wilkin i s-a spus că trebuie să scadă în talie 2 centimetri. Acesta a fost și momentul în care au început să apară problemele de sănătate.

„Mâncam numai salată și legume. De multe ori treceau două zile fără să mănânc nimic. Săream peste micul dejun, mergeam la biblioteca școlii la prânz, iar seara le spuneam părinților că am mâncat la o prietenă”, mărturisește britanica.

Slăbise considerabil, dar cu toate acestea era mereu criticată pe acest subiect, mai exact i se spunea că trebuie să slăbească și mai mult. „Cele mai slabe fete primeau contracte, iar mie mi se spunea că nu aș putea să lucrez nici măcar ca model de bijuterii pentru că degetele mele sunt prea grase”, își mai amintește tânăra.

Odată cu pierderea kilogramelor au început să apară și primele probleme de sănătate. „Buzele și degetele mi se învinețiseră pentru că slăbisem atât de mult, iar inima mea practic se chinuia să pompeze sânge. Organele mele începuseră să cedeze”, mai spune Georgina Wilkin. De multe ori a ajuns la urgență, iar medicii o ajutau să își revină după ce o hrăneau intravenos. În cele din urmă britanica a renunțat la lumea modei, iar timp de șapte ani s-a luptat cu anxietatea.

În prezent are o greutate normală, dar dorește să tragă un semnal de alarmă asupra riscurilor la care se expun tinerii care intră în industria modei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Meghan Markle, sperietoarea de la Palatul Kensington. Angajații tremurau când o vedeau
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Pitagora, între matematică și învățăturile despre nemurirea sufletului