Andreea Moldovan, casnica de la MasterChef: „Soțul meu nu spune niciodată Nu unei negrese”

Publicat: 07/06/2012, 11:34
Actualizat: 07/06/2012, 11:34

MasterChef. „Casnica”, „scorpia” ori pur și simplu „Andreea Molodovan”. Astfel este cunoscută cea mai controversată concurentă de la MasterChef, primul show culinar transmis de Pro TV. În 20 martie, dată la care postul de televiziune a difuzat primul episod din emisiunea care avea să devină lider de audiență pe segmentul său orar, avea să se nască un nou personaj, cel interpretat de Andreea Moldovan. O apariție greu de uitat și nu doar pentru că a ajuns între cei opt finaliști din primul sezon al MasterChef.

Din 20 martie și până în prezent, Moldovan – care are deja 3687 de fani pe pagina personală de Facebook – a devenit nelipsită din media.

Replicile ei dure și gura-i slobodă, teatralitatea și felul în care își plătește polițele verbal, prezența ei diafană și profilul de candidat – casnică, 26 de ani, căsătorită și mamă – i-au asigurat Andreei un loc în mentalul colectiv.

Un rol pe care soția lui DJ Optick și-l asumă: „Un prieten drag mi-a zis acum multă vreme că, pe unde mă duc, nasc controverse. Total adevărat!”, spune Andreea Molodovan. „Sunt o fire foarte deschisă, poate prea deschisă, îmi place să mă joc cu vorbele și marele meu defect este că mă gândesc că toată lumea le interpretează exact cum mi-au trecut mie prin cap”.

„Eh, nu tot timpul este așa. Și de aici se nasc toate acele lucruri pe care unii le numesc „probleme”, explică casnica de la MasterChef. „Persoanele cu care intru în contact, odată ce ajung să mă cunoască puțin, își dau seama că nu sunt așa cum par la prima impresie”.

Într-un interviu acordat gândul, finalista de la MasterChef vorbește în exclusivitate despre familie – despre soțul ei, Bogdan, cunoscut drept DJ Optick, dar și despre fetița lor, Ava, în vârstă de 3 ani. Andreea Molodovan povestește și despre pasiunea ei pentru gătit, despre experiența MasterChef dezvăluind totodată și numele și motivele pentru care anumiți concurenți i-au câștigat admirația.

„Totul a început într-o joacă de copil”, povestește Andreea Moldovan pentru gândul. „Mama mea mă ținea ocupată în bucătarie cât timp gătea dându-mi făină și apă să mă joc. Făceam tarte, le coceam și îmi servem mândră tatăl cu ele. Apăreau laudele și urmau altă zi de gătit, alta tură de tarte și tot așa”, spune aceasta.

Mai mult, ea amintește că în adolescență era „ultra slabă” și, pentru a se îngrășa, își pregătea ceea ce astăzi descrie drept „mese extra, foarte copioase”. Cu toate asta, spune că s-a apucat serios de gătit în urmă cu 6 ani, „când am trecut de la pasiune și nevoia de a mânca la următorul nivel”.

„Mă relaxezează gătitul așa cum pe unii îi relaxează pictatul. Până la urmă poți face artă din orice. Trebuie doar să crezi în tine, să aprofundezi subiectul și să vrei mai mult”, punctează aceasta.

În Andreea crede și soțul ei, pentru care aceasta gătește: „Soțul meu nu spune niciodată „nu” unei brownie bune! Nu este un fan al deserturilor, acesta fiind singurul capitol în materie de gastronomie în care avem păreri diferite”.

Negresa este și preferata fiicei Andreei. „Preferata preferatelor nu există, însă adoră negresa, creme brulee căreia îi spune „crema de prințese” și ile flotante. La mama când merge în vizită e răsfățată cu clatitele cele mai bune din lume și cu prăjitura cu vișine, pe care eu nu mă dau în vânt să o coc”, mai spune aceasta pentru gândul.

Andreea Moldovan vorbește și despre ce a însemnat pentru ea show-ul culinar de la Pro TV. Când am intrat în concurs m-am gândit cum să trec de fiecare etapă în parte. Știam că toți sunt bine pregătiți și că tind către marele titlu, așa că în prima fază mi-am dorit să ajung în primii zece. Cea mai grea până acum a fost întâlnirea cu Chef Joseph Hadad și Tudor Constantinescu de la Chocolat, iar faptul că am câștigat proba aceasta și am ajuns căpitan de echipă la cota 2000 a fost o onoare pentru mine”.

Cu o limbă ascuțită, Andreea nu a fost pe placul multora dintre contracandidații săi la titlul de MasterChef. Cu toate acestea, recunoaște că unii dintre ei i-au câștigat respectul ca bucătari. „Fără să stau pe gânduri, cap de listă sunt Izaura, apoi Simona și Mimi, fiecare în felul ei”, afirmă Andreea Moldovan pentru gândul.

„Iza gătește în primul rând dupa un concept, cel puțin asta mi-a lăsat impresia. Are o logică în preparate și cunoștințele ei în materie de French Cuisine se văd. Simona vine și ea cu un bagaj mare de cărți de bucate și la propriu și la figurat, știe foarte bine ce și cum face, iar Mimi… Mimi nu dă greș prin gust și ambiție. De asemenea, Bodan Alexandrescu m-a impresionat pentru atenția în detalii, pentru inventivitate și pentru curajul cu care și-a riscat șorțul de câteva ori”.

Concurenta mărturisește că de-a lungul săptămânilor de concurs a descoperit și lucruri noi despre sine, precum reacțiile pe care le are la stress. „Am descoperit că atunci când simt că nu mai pot, iau un calciu, se dă startul probei și intervine adrenalina care mă ține pe picioare. Nu mi-am închipuit că voi avea momente fără replică, pur și simplu îmi gândeam speech-ul de prezentare al preparatului, iar în momentul în care aveam farfuria în mâini în fața celor trei Chefi, nu puteam să articulez niciun cuvant. Emoțiile sunt atât de mari și asta cred că s-a văzut și în casele oamenilor, dar până nu le simți pe pielea ta, nu ai cum să spui că le înțelegi”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
În ce stare se află Florin Piersic după ce ar fi contactat o bacterie nosocomială!...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
OBLIGAȚIE totală pentru toți cei care au CONT LA BANCĂ. Regulile au venit direct de...
Au început lucrările la o autostradă vitală pentru România. S-a forat primul kilometru de tunel
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Opere pierdute ale Fraților Grimm, redescoperite în colecția unei biblioteci din Polonia