MasterChef. Show-ul culinar, lider de audiență. Motivele pentru care trei finaliști au părăsit competiția

Publicat: 16/05/2012, 15:57
Actualizat: 17/05/2012, 10:20

MasterChef, show-ul culinar difuzat aseară de Pro Tv, a fost lider de audință pe toate targheturile. Potrivit unui comunicat al postului de televiziune din Pache, în minutul de maximă audiență înregistrat la 21.11, la ProTv se uitau aproape două milioane și jumătate de români, în timp ce în minutul de aur de la 22.09, pe publicul comercial din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18-49 de ani, ProTv inregistra 16,3 puncte de rating și 36,2% cotă de piață.

De altfel, pe parcursul întregii emisiuni difuzate între 20.26 și 22.32, MasterChef a obținut pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, o audiență medie de 12,5 puncte de rating și 29,4% cotă de piață, în timp ce Antena 1, principalul competitor, înregistra mai puțin de jumătate față de ProTv, adică 4,9 puncte de rating și 11,5% cotă de piață.

Cifrele de audiență mai arată că pe întreg publicul din mediul urban, MasterChef a obținut o audiență medie de 10,0 puncte de rating și 20,8% cotă de piață depășind peste 1 milion de telespectatori care s-au uitat pe tot parcusul serii la MasterChef, în timp ce Antena 1 înregistra 4,9 puncte de rating și 10,2% cotă de piață.

La nivelul întregii populații a României, ProTv a adunat în fața micilor ecrane pe tot parcursul difuzării emisiunii aproape două milioane de români, înregistrând o audiență medie de 9,3 puncte de rating și 18,9% cotă de piață, fiind urmat de Kanal D cu 5,3 puncte de rating și 10,7% cotă de piață, în timp ce Antena 1 s-a clasat abia pe locul al treilea în topul audiențelor.

Ambele echipe au avut un buget de 3. 000 de lei

La proba la restaurant, Alexandru Petricean, cel care săptămâna trecută a fost desemnat șef de echipă, a ales să reprezinte culoarea roșie alături de Mimi, Izaura, Petru, Gabi, Simona, Bogdan. Acesta și-a luat foarte în serios rolul de lider, astfel încât le-a spus colegilor săi: „Vă rog să nu uitați, suntem o echipă, dar eu sunt șeful, nu vreau să aud discuții. Vreau spirit de învingători. Proba asta mi se pare iadul în bucătărie, o să fie nervi, tensiune, timp limită”.

Ceilalti concurenți condusi de Mehrzad au reprezentat culoarea albastră. Cu un buget fix de 3. 000 de lei pentru fiecare echipă, concurenții au fost nevoiți să arate că sunt buni organizatori și la cumpărături. După ce au făcut liste peste liste, dupa ce și-au stabilit meniul, care a trebuit să respecte specificul mediteranean al restaurantului și care să includă atât starter, cât și fel principal și desert, cele două echipe au pornit la cumparaturi.

Întorși în bucătărie, concurenții s-au aflat în fața unei situații presante, pentru că în joc se afla nu doar reputația lor și a show-ului, cât și cea a celor trei jurați, astfel că totul trebuiea să iasă impecabil.

Aspiranții la titlul de „MasterChef” s-au confruntat nu doar cu presiunea gătitului într-o bucătărie profesionistă, pentru clienții restaurantului care vin acolo la prânz și la cină, ci și cu situații neprevăzute: la un moment dat echipa albastră a rămas fara curent, iar bucătăria echipei rosii s-a inundat.

Ambele echipe au intrat la testul sub presiune

Peste toate acestea, nici tensiunile dintre concurenți nu au lipsit pentru că aceștia au avut păreri în contradictoriu. „Mehrzad nu e sufcient de lider, nu reușește să ne țină în frâu, asta e important la un chef, să facă democrație prin dictatura în bucătărie”, a spus Andreea. „Nu mi-am imaginat niciodată că meseria de ospătar poate fi atât de grea, pe sală a fost infern”, a adăugat aceasta la un moment dat, copleșită de sarcinile pe care le-a primit.

La rândul său, Mehrzad a recunoscut că a fost foarte greu, dar consideră că a făcut tot ce i-a stat în putere: „Eu cred în mine și cred că mai mult de atât nu aveam ce să fac, nu am eșuat ca lider, dar am avut multe dezavantaje”.

Și pentru Alex Cârțu a fost la fel de greu. „La un momement dat era cât pe ce să plâng, a fost dificil, au fost momente când chef Florin a țipat la mine și m-am pierdut”, a spus Cârțu

Pe lângă pregătirea meniului, cele două echipe și-au delegat și câte doi reprezentanți care să se ocupe în sala de mese cu luarea comenzilor, experimentând astfel și ipostaza de ospătari. Lucrurile au scăpat însă de sub control marți seara la „MasterChef”, astfel că pentru a asigura bunul mers în restaurant și pentru ca toți clienții să fie serviți corect și la timp, cei trei chefi s-au văzut nevoiți să intervină și să ajute cele două echipe. Căpitanii de echipa au fost depășiți, iar în opinia lui Chef Scărlătescu cele două echipe au fost mai mult decat dezorganizate: „E onoarea noastra în joc, nu ne permitem să greșim, e onoarea MasterChef în joc”.

„Nu și-au făcut farfuriile, de la starter până la desert, trebuiau să le aibă gata, au fost prost organizați”, a completat Chef Sorin. La rândul lui Chef Florin a spus: „Am intrat în bucătărie și pentru reputația noastră, refuzam să ne facem de râs”.

La finalul serii, după un întreg maraton între bucătărie și sala de mese, epuizați și frânți de oboseală, concurenții au primit și verdictul: nici una dintre echipe nu a reușit să înregistreze profit și, deși echipa albastră a ieșit în pierdere cu 300 de lei, iar cea roșie cu 500 de lei, ambele tabere s-au văzut nevoite să intre la testul sub presiune.

Preparatul lui Petru a întunit toate calitățile unei farfurii de top

Întorși în bucătărie, cu gândul ca oricare dintre ei poate acum să părăsească concursul, cu teama că nu vor face față testului sub presiune, dar și cu o lecție grea pe care au primit-o la restaurant, acolo unde cei trei chefi au trebuit să intervină, concurenții au așteptat cu înfrigurare tema acestui test: preparate făcute exclusiv din ingrediente de natură vegetală, cu alte cuvinte doar legume și fructe, din care concurenții au avut de gătit două farfurii, însă doar unul dintre ele desert.

După scurgerea timpului alocat acestei probe, au curs și comentariile, dar și eliminările. În timp ce toți sunt poftiți să guste din preparatul lui Petru, care, după părerea juriului, întunește toate calitățile unei farfurii de top, Alex Cârțu și Bogdan Lupoiu primesc vestea că trebuie să părăsească „MasterChef”, iar Iris Lungu este invitat să plece după ce reușește să îi enerveze de-a binelea pe jurați.

Astfel, pentru săptămâna viitoare, doar 11 concurenți au mai rămas în cursa pentru premiul cel mare de 50.000 de euro și pentru titlul de „MasterChef”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Acești doi vasluieni s-au îmbogățit! Câte sticle au dus într-un centru de reciclare din LIDL
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Desfătare într-un cadru de lux pentru Inna și Deliric! Avem imaginile din croaziera de 5...
Oana Lis, diagnosticată cu CANCER! Clipele grele prin care trece soția lui Viorel Lis: „Viața...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să...
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
„Am găsit-o la 100 de metri de mașină”. Șoferul începător care a provocat teribilul accident...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Este interzis în România. Ți se suspendă PERMISUL și iei amendă de 10.000 de lei
Divorț fulgerător în lumea fotbalului. Au rezistat doar câteva luni
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Cuza a murit în urmă cu 151 de ani, la Heidelberg, Germania. Conspiraţia din spatele...
×