Biserica scientologică a făcut audiții secrete pentru a-i găsi o soție lui Tom Cruise

Biserica scientologică a făcut audiții secrete pentru a-i găsi o soție lui Tom Cruise
Publicat: 02/09/2012, 16:30
Actualizat: 26/03/2019, 03:06

Biserica scientologică a făcut audiții secrete pentru a-i găsi o soție lui Tom Cruise – membru marcant al cultului -, după divorțul acestuia de actrița australiană Nicole Kidman, potrivit unui articol care va fi publicat în revista Vanity Fair, informează hollywoodreporter.com.

Audițiile au fost atât de secrete încât nici măcar candidatele la „postul” de soție a actorului nu și-au dat seama că sunt supuse unor teste de membrii bisericii scientologice.

Aceste informații apar într-un articol scris de Maureen Orth, care citează mai multe surse, inclusiv foști membri ai cultului, dar și pe Marc Headley, scientolog din copilărie, care a văzut „mai multe înregistrări video” cu candidatele.

În 2004, biserica a adunat mai multe actrițe membre ale cultului, sub pretextul că fac audiții pentru un film de promovare a scientologiei. În timpul audițiilor, ele au fost rugate să spună ce părere au despre Tom Cruise.

Potrivit autoarei articolului, una dintre alegeri a fost actrița britanică de origine iraniană Nazanin Boniadi. Inițial i s-a spus că are de înfăptuit „o misiune importantă” pentru biserică și a fost pusă să mărturisească unui oficial al cultului cele mai adânci secrete ale ei, dar și istoria aventurilor sale sexuale. Acest lucru se întâmpla cu multe luni înainte să se întâlnească cu Tom Cruise, pentru care oficialii au pregătit-o să-i fie soție.

Revista Vanity Fair nu specifică dacă a vorbit direct cu Boniadi pentru acest articol și ea nu este citată în preview-ul acestuia.

Potrivit surselor publicației, Boniadi a fost adusă în SUA, unde l-a cunoscut pe Tom Cruise și s-a întâlnit cu acesta din noiembrie 2004 până în ianuarie 2005.

Se pare însă că Boniadi l-a înfuriat pe șeful cultului, David Miscavige, pentru că a repetat de foarte multe ori propoziția „scuză-mă”, în timpul unui discurs al acestuia, neînțelegându-l, pentru că vorbea foarte repede. Cruise s-a supărat și el pe ea și a rupt relația prin intermediul unei terțe persoane.

Ulterior, Boniadi a fost trimisă la un centru scientologic din Florida, unde i s-a interzis să vorbească despre relația cu actorul și a fost apoi pedepsită când a vorbit despre acest lucru cu un prieten. Astfel, a fost pusă să curețe toalete cu periuța de dinți și a fost obligată să vândă cărți semnate de fondatorul cultului, L. Ron Hubbard, pe stradă.

Biserica scientologică a negat toate aceste informații, spunând că sunt opera unor foști membri supărați.

În afară de cariera sa cinematografică, Tom Cruise este celebru pentru că este un membru marcant al cultului scientologic, considerat o sectă în multe țări europene. Acesta a fost fondat în Statele Unite, în 1954, de scriitorul de literatură SF Lafayette Ron Hubbard (1911 – 1986), care a pretins că oamenii poartă în ei urme ale unei vechi civilizații extraterestre. Cultul are statut de întreprindere comercială și milioane de adepți pe care preferă să-i recruteze din cercurile sociale influente. Adepții trebuie să doneze sume mari de bani pentru a urma cursurile scientologice.

După divorțul de Nicole Kidman, Cruise s-a căsătorit cu actrița Katie Holmes, de care s-a despărțit recent, după o relație care a durat șapte ani.

Katie Holmes, în vârstă de 33 de ani, a anunțat pe 29 iunie că a inițiat procedura prin care a solicitat divorțul de Tom Cruise, în vârstă de 50 de ani. La începutul lui iulie, Tom Cruise și Katie Holmes au anunțat că au semnat un acord amiabil prin care rezolvă chestiunea divorțului, la mai puțin de două săptămâni după ce și-au anunțat despărțirea.

Cei doi actori și-au exprimat cu această ocazie „respectul reciproc” pentru „credințele fiecăruia”. Acest termen părea a fi o aluzie la biserica scientologică, o organizație religioasă controversată din care face parte Tom Cruise în calitate de membru eminent al acesteia, și care pare a se afla în centrul problemelor din cuplul Cruise-Holmes.

Crescută în religia catolică, Katie Holmes s-a alăturat cultului scientologic după ce l-a cunoscut pe Tom Cruise.

Dar, potrivit presei americane, rolul cultului scientologic în educația micuței Suri, fetița celor doi, s-ar afla la originea procedurii de divorț lansate de Katie Holmes, care se teme ca această congregație să nu o considere de acum înainte o amenințare și să înceapă să o urmărească și să o supravegheze.

Organizația religioasă a dezmințit formal astfel de practici, iar câțiva dintre prietenii lui Tom Cruise au spus că divorțul nu are nimic de-a face cu organizația.

Pentru Tom Cruise, acesta este cel de-al treilea divorț. Actorul a fost căsătorit în trecut cu actrițele Mimi Rogers (1987-1990) și Nicole Kidman (1990 – 2001). Cu cea din urmă, Cruise a adoptat doi copii – Isabella (19 ani) și Connor (17 ani).

Tom Cruise este unul dintre cei mai cunoscuți actori de film. Pe lângă hiturile de box office, precum cele din seria „Misiune: Imposibilă”, Cruise are în palmares și filme îndreptate spre cinematograful de artă: „Magnolia” (1999), „Cu ochii larg închiși/ Eyes Wide Shut”, ultimul film al lui Stanley Kubrick (1999), și „Deschide ochii/ Vanilla Sky” (2001).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...