Prima pagină » Magazin » Câți lei costă două ouă ochiuri la „Lacrimi și Sfinți”, restaurantul lui Mircea Dinescu din Centrul Vechi

Câți lei costă două ouă ochiuri la „Lacrimi și Sfinți”, restaurantul lui Mircea Dinescu din Centrul Vechi

Câți lei costă două ouă ochiuri la „Lacrimi și Sfinți”, restaurantul lui Mircea Dinescu din Centrul Vechi

De câte ori nu ați ales la micul dejun ouă ochiuri? Sunt un preparat care se gătește rapid, e ieftin și la îndemâna oricui dornic să aibă o masă care să îi potolească foamea vreme de mai multe ore. Totuși, cât costă această mâncare la restaurant?

La magazin, un ou se vinde cu circa un leu, dar el ajunge în farfuriile celor care iau masa în oraș la un cost chiar și de 20 de ori mai mare.

De exemplu, la „Lacrimi și Sfinți”, localul lui Mircea Dinescu din Centrul Vechi, două ouă ochiuri costă nu mai puțin de 22 de lei. E adevărat că nu sunt aduse în farfurie pur și simplu, ci alături de o mâncărică de măcriș și de ceapă caramelizată, conform meniului restaurantului.

„Lacrimi și Sfinți” e un local unde rețetele vechi sunt reinterpretate.

„Mircea Dinescu redescoperă și reinventează în bucătăria de la Lacrimi și Sfinți mai mult decât mâncăruri și preparate, redescoperă și reinventează o cultură culinară autohtonă aproape pierdută sau, în cel mai bun caz, ignorată de peste un secol. Orice produs din meniu este preparat doar cu ingrediente locale, organice: peștele este de captură, păsările sunt de curte, porcii și vițeii vin din ferme individuale mici”, conform descrierii de pe site-ul restaurantului.

Potrivit sursei citate, filozofia bucătăriei „Lacrimi și Sfinți” este una bazată pe sustenabilitate, inovație și tradiție.

„Fiecare ingredient ce intră în compoziția meniului nostru a fost ales ținând cont de următoarele principii: să fie local, să fie pe cât posibil de sezon și să fie cultivat sau crescut în condiții naturale. Mircea Dinescu pledează pentru redescoperirea furnizorilor autohtoni capabili să aducă în farfurie savoare autentică. Acest lucru reprezintă tradiția din bucătăria noastră. Inovația vine din inspirația de a mixa ingrediente, uneori contrarii, și din reinterpretarea unor rețete vechi într-o manieră nouă, cu o tehnică nouă”, menționează reprezentanții restaurantului.

Recomandarea video

Mediafax
Alarma medicilor: Boala care revine și amenință bebelușii
Digi24
Administrația Trump presează Europa să renunțe la planul de finanțare a Ucrainei din active rusești: „Nu mai sunt liderul lumii libere”
Cancan.ro
Cu câți bani l-a convins Antena 1 pe Gabi Tamaș să participe la Survivor 2026. Câștigătorul Asia Express și-a dat demisia de la job, pentru a pleca în Dominicană
Prosport.ro
FOTO. Diana Bulimar, în costum de baie. Cum arată la 30 de ani fosta gimnastă campioană
Adevarul
De ce nu a fost invitată România la întâlnirea „greilor” NATO, de la Berlin. „Ne-am făcut-o singuri”
Mediafax
Sărbătorile dăunează grav sănătății. Ce probleme medicale riscă românii în această perioadă
Click
Drama Cosminei Boboc, câștigătoarea MasterChef 2025. Tatăl ei a murit în timpul emisiunii, după ce mama și bunica se stinseseră cu un an înainte
Digi24
Trupul Rodicăi Stănoiu ar urma să fie preluat de familie. Ce arată raportul preliminar privind moartea fostului ministru al Justiției
Cancan.ro
Scenă incredibilă la INML! Iubitul Rodicăi Stănoiu, refuzat categoric de medicii legiști
Ce se întâmplă doctore
Cum arăta Denise Rifai înainte să fie celebră. Tatăl arab îi punea reguli stricte
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Un român a mers ani de zile cu o Toyota hibrid, dar nu i-a făcut niciun schimb de ulei: „Am crezut că e electrică”
Descopera.ro
O structură bizară emite căldură sub suprafața Lunii
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. ION: – Părinte, am voie să mă uit după femei cu posteriorul mare?
Descopera.ro
Cum poți să-ți dai seama dacă persoana cu care vorbești te ascultă cu adevărat?