Ce nu știai despre burgerul pe care îl mănânci la fast food

Publicat: 14 02. 2013, 13:49
Actualizat: 30 07. 2014, 14:06

Business Insider publică un material cu cinci curiozități despre burgeri, spunând că, de când cu scandalul cărnii de cal din Europa, consumatorii se uită mult mai atent la ce se „ascunde” în burgerii de la fast-food.

În primul rând, carnea de vită din burgeri este tratată cu hidroxid de amoniu, substanță folosită în produsele de curățat, foarte eficientă când vine vorba de omorât bacterii.

De asemenea, autoritățile americane spun că agricultura este una dintre principalele cauze ale poluării apei. De altfel, pentru producerea unui kilogram de carne de vită dezosată e nevoie de 3,682 litri de apă, scrie Business Insider.

Din cauza procesului de producție a cărnii de vită, carnea dintr-un burger nu provine de la o singură vită, ci din zeci, poate sute, ceea ce crește riscul îmbolnăvirilor și face mai greu de depistat vitele bolnave.

De altfel, vrând să elimine bacteriile din carnea de vită, producătorii expun carnea la raze X și raze gama. Astfel, carnea poate deveni radioactivă și poate îmbolnăvi consumatorii.