Cele 8 feluri de mâncare pe care orice nutriționist le evită

Cele 8 feluri de mâncare pe care orice nutriționist le evită
Publicat: 12/04/2017, 08:24

1. Cerealele la cutie: acestea conțin foarte mulți carbohidrați și oferă foarte puține sau deloc proteine și grăsimi sănătoase; în plus, multe tipuri de cereale, în special cele care se adresează copiilor, conțin foarte mult zahăr și foarte puține fibre.

2. Alimentele dietetice înghețate: chiar dacă producătorii legumelor înghețate, de pildă, spun că acestea ssunt sănătoase, ele pot fi încărcate cu sodiu și ingrediente artificiale. „Multe porții sunt prea mici și nu oferă calorii de calitate – concentrarea este pe cantitatea de calorii și nu pe calitatea acestora”, spune Gisela Bouvier, nutriționist.

3. Alimentele cu puține grăsimi – „Încerc să evit tot ce este deghizat sub denumirea de mâncare sănătoasă”, spune Rebecca Lewis, un alt nutriționist. Când cantitatea de grăsime este scăzută sau îndepărtată total din anumite alimente, zahărul și sodiul sunt deseori adăugate pentru a îmbunătăți gustul acestor alimente.

4. Sucul de portocale – „Chiar și atunci când consumă un suc 100% natural, ajungi să consumi o băutură cu multe calorii și mult zahăr, chiar și când vorbim despre o porție mică”, explică Lewis.

5. Iaurtul cu arome: „Chiar dacă iaurtul poate fi o sursă bună de proteine, calciu și probiotice, aceste beneficii sunt deseori anulate de cantitatea ridicată de zahăr inclusă atunci când iaurtul are arome”, spune Lewis.

6. Suc – „Sucul este pe lista de lucruri pe care nu le consum pentru că nu oferă absolut nimic bun din punct de vedere al nutriției și, în plus, este incredibil de ușor să eviți consumul acestuia”, spune psihologul și nutriționistul Candice Seti. Seti a sugerat înlocuirea sucului cu cafea sau ceai atunci când consumatorul caută o sursă de cafeină. Potrivit ei, chiar și sucul dietetic, care ar putea să nu conțină zahăr deloc, ar putea conține un îndulcitor artificial care conduce la pofta de mai mult dulce.

Citește în continuare pe bm.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase