Cernobîl, transformat în studio de fotografii sexy: Selfie-urile au ajuns o modă pe internet, dar scenaristul seriei trage un semnal de alarmă – FOTO

Cernobîl, transformat în studio de fotografii sexy: Selfie-urile au ajuns o modă pe internet, dar scenaristul seriei trage un semnal de alarmă - FOTO
Publicat: 12/06/2019, 11:52

Autorul scenariului seriei de succes „Cernobîl/ Chernobyl” a vorbit despre moda selfie-urilor făcute de turiști în ultimele săptămâni în zona afectată de dezastrul nuclear din 1986.

De la difuzarea celor cinci episoade ale serialului numărul turiștilor în orașul din nordul Ucrainei a crescut cu 30-40%. Influencerii care folosesc rețelele sociale au început deja să fie criticați pentru faptul că folosesc interesul pentru tragedie pentru a publica instantanee fashion pe conturile lor de Instagram.

Pozele în care apar femei în costume de baie sau bărbați relaxându-se la înălțime pe fundalul în care apar blocurile părăsite în urma dezastrului au devenit tot mai întâlnite.

„E minunat că serialul #ChernobylHBO a determinat un val de turism în Zona de excludere”, a recunoscut scenaristul Craig Mazin miercuri dimineață, „dar, da, am văzut fotografiile care circulă. Dacă mergeți în vizită, vă rog să vă amintiți că s-a petrecut o tragedie cumplită. Arătați respect pentru toți cei care au suferit și s-au sacrificat”.

Mini-seria de cinci episoade difuzată de HBO îi are în rolurile principale pe Jared Harris, Stellan SkarsgÃ¥rd și Emily Watson. Producția regizată de Johan Renck spune povestea accidentului și insistă asupra eforturilor făcute de salvatori dar și pentru a minimiza efectele exploziei reactorului nuclear de la centrala din Prîpeat. Cu o medie de 9,7 din 10 pe IMDb – din notele oferite de 140.000 de utilizatori ai platformei deținute de Amazon -, „Cernobîl” a depășit în popularitate serialul cult „Breaking Bad” (9,5), dar și foarte mediatizatul „Game of Thrones” (9,3), al cărui ultim sezon a decepționat mulți fani.

Reuters anunță că succesul de care se bucură serialul HBO a resuscitat turismul în zonă, tot mai mulți vizitatori din întreaga lume fiind dornici să vadă cu ochii lor uzina nucleară de la Cernobîl și orașul fantomă care o învecinează.

Accidentul nuclear de la Cernobîl a avut loc pe 26 aprilie 1986, la ora locală 01.23. El a fost cauzat de o explozie a centralei nucleare din orașul ucrainean Prîpeat, iar zona apropiată catastrofei a fost contaminată. Un nor de precipitații radioactive a ajuns în partea de vest a Uniunii Sovietice, Europa și în estul Americii de Nord. Țările care au fost afectate cel mai mult de catastrofă au fost Ucraina, Belarus și Rusia. Aproximativ 8,4 milioane de locuitori din cele trei state au fost expuși la radiații, iar 336.000 de persoane au fost evacuate. Belarus a fost cel mai afectat stat din punct de vedere meteorologic, deoarece 60% dintre precipitațiile radioactive au căzut pe teritoriul său. Conducerea fostei Uniunii Sovietice a recunoscut că are nevoie de asistență internațională în 1990, la patru ani de la accident.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase