Dan Bittman, Nicola, Mihai Trăistariu și Laura Bretan, printre concurenți. Cine sunt SEMIFINALIȘTII Eurovision România 2019

Dan Bittman, Nicola, Mihai Trăistariu și Laura Bretan, printre concurenți. Cine sunt SEMIFINALIȘTII Eurovision România 2019
Will Ferrel, film despre Eurovision
Publicat: 20/12/2018, 16:32

Juriul de preselecție a anunțat semifinaliștii Selecției Naționale Eurovision România 2019, eveniment ce va avea loc la Arad, Iași și București.

Dintre cele 126 de piese înscrise în concurs, doar 24 vor intra în cursa pentru un loc pe scena din Tel Aviv. Printre concurenți se numără tineri artiști români, câștigătoarea sezonului 6 „Românii au talent”, Laura Bretan, dar și veterani ai industriei și foști participanți, între care Dan Bittman,Mihai Trăistariuși Nicola.

Semifinaliștii Eurovision România 2019:

1. „Baya (Speechless)” – M I H A I

2. „Daina” – Letiția Moisescu & Sensibil Balkan

3. „Dear father” – Laura Bretan

4. „Destin” – Trooper

5. „Discrete” – Xonia

6. „Give up now” – Johnny Bădulescu

7. „High heels on” – Echoes

8. „Ielele” – 2 Gents

9. „Independent” – Xandra

10. „Make me your man” – TWM

11. „On a Sunday” – Ester Peony

12. „Pierd” – Dan Bittman

13. „Right now” – Olivier Kaye

14. „Rock this way” – Ommieh x Anakrisez

15. „Skyscraper” – Teodora Dinu

16. „Tears” – Georgy

17. „The call” – Berniceya

18. „The song of my heart” – The four

19. „The way it goes” – Steam

20. „Underground” – Vaida

21. „We are the ones” – Claudiu Mirea

22. „Weight of the world” – Nicola

23. „Without you (Sin ti)” – Dya & Lucian Colareza

24. „Your journey” – Aldo Blaga

Dan Bittman a fost primul artist român care a ajuns pe scena de la Eurovision, în 1994, când competiția a avut loc în Irlanda. Artistul a participat cu piesa „Dincolo de nori”, dar s-a clasat pe locul 21 din 25 de participanți, obținând doar 14 puncte, astfel că România nu a putut participa la ediția din 1995, fiind nevoită să mai aștepte un an.

Mihai Trăistariu este cel mai fidel concurent Eurovision, marcând acum a zecea participare și rămânând în istoria concursului cu una dintre cele mai bune clasări ale unui artist român – locul patru în anul 2010, cu hit-ul internațional „Tornerò”.

Și Nicola s-a bucurat de succes în 2003, când a obținut locul 10 cu melodia „Don’t Break My Heart” în finala concursului organizat în Riga, Letonia.

Cine sunt membrii juriului preselecției Eurovision România 2019

Realizatorii de emisiuni radio Bogdan Pavlică, Felix Crainicu, de la Radio România, Răzvan Popescu, de la Radio Zu, Oliver Simionescu (DJ Olix), de la Kiss FM, Horea Ghibuțiu, în calitate de jurnalist muzical la unsitedemuzica.ro, Dragoș Vulgaris, jurnalist muzical la ProFm și Chill FM, Bogdan Miu, jurnalist și realizator progame radio la DigiFM, George Balint, jurnalist la Realitatea Muzicală, Andreea Remețan, realizator programe radio la Virgin Radio, Liana Stanciu, jurnalist TVR, și Gabriel Scîrlet, în calitate de director muzical TVR, sunt jurații preselecției din acest an.

Eurovision România 2019 va avea show-uri în București, Iași și Arad

Organizarea show-urilor Eurovision România în afara studiourilor de la București a devenit deja o tradiție pentru TVR, iar ediția din acest an nu este o excepție, cele două semifinale fiind găzduite de două orașe din estul și vestul țării.

Spectacolele în urma cărora vor fi deciși finaliștii Eurovision România 2019 se vor desfășura la Arad și Iași, urmând ca finala națională să fie organizată la București. Evenimentele vor fi transmise în direct de TVR, sub sloganul „Împlinește visul!”.

Noutățile Eurovision România 2019

În premieră, selecția națională va avea un juriu național pentru semifinale și unul internațional pentru finala competiției.

O altă noutate a ediției din acest an este modul în care telespectatorii participă la alegerea reprezentantului României la Eurovision. În fiecare semifinală, juriul național va califica cel mult cinci piese, iar telespectatorii, câte una. În urma jurizării și televotului, cel mult 12 piese vor merge în finală. În ultima fază a selecției naționale, reprezentantul României va fi decis de juriul internațional și de telespectatori, punctajul acordat de telespectatori având ponderea punctajului acordat de un jurat.

În calitate de organizator, TVR își rezervă opțiunea de a oferi câte un „wild card” în fiecare etapă a selecției, fără ca exercitarea acestui drept să conducă la diminuarea numărului de piese calificate prin jurizare sau, după caz, prin televot.

Sub sloganul „Dare to dream”, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 și 16 mai și finala pe 18 mai. La ediția cu numărul 64 a competiției muzicale, alături de România s-au mai înscris 41 de țări: Albania, Armenia, Austria, Australia, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Macedonia, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Ucraina și Marea Britanie.

Precedenta ediție a competiției muzicale a fost câștigată de reprezentanta Israelului, Netta, cu piesa „Toy”.

Despre concursul Eurovision

Eurovision este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Difuzat fără întrerupere, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiștii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan. Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecției Naționale și participă la competiția europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminița Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi – Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Ediția precedentă a concursului a avut loc la Lisabona, iar România a fost reprezentantă de trupa The Humans, care a participat cu piesa „Goodbye”.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Scandal uriaș în showbizul românesc. Protagoniști, Smiley, Damian Drăghici și Dinu Maxer
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani