Hackerii de la Anonymous au compromis conturile social media ale Ku Klux Klan

Redactor:
Silviu Bănilă
Hackerii de la Anonymous au compromis conturile social media ale Ku Klux Klan
Anonymous a atacat două conturi de Twitter ale Ku Klux Klan și a anunțat operațiunea prin intermediul hashtag-urilor #OpKKK și #hoodsoff. Gruparea rasistă Ku Klux Klan a fost avertizată că va deveni ținta hackerilor.

Hackerii au atacat conturile și un site al Ku Klux Klan după ce rasiștii au amenințat mai mulți protestatari din Ferguson, unde tensiunile rasiale au escaladat în urma împușcării mortale a unui tânăr de culoare neînarmat de către un polițist alb. Cei din KKK au spus că protestatarii sunt teroriști și vor primi o pedeapsă „letală”.

Anonymous a acționat rapid și a preluat controlul asupra conturilor de Twitter @KuKluxKlanUSA și @YourKKKCentral. Hackerii au reacționat ca urmare a apariției unor pamflete scrise de TAK (Traditionalist American Knights), grup care aparține de Ku Klux Klan, cu sediul lângă Ferguson.

Pamfletele sugerau că protestatarii din Ferguson sunt teroriști, care se ascund sub o mască și trebuie contracarați cu o forță majoră. Anonymous a postat săptămâna aceasta pe internet un clip video, în care vorbește despre câțiva dintre liderii organizației rasiste din SUA. Totodată, hackerii au compromis site-ul KKK traditionalistamericanknights.com.

„Toate site-urile KKK trebuie înlăturate. Dorim să îi expunem pe cei din KKK. Operațiunea noastră se va întinde pe o perioadă mai lungă de timp”, a declarat un purtător de cuvânt al Anonymous. 

Inchide