• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Michel Hazanavicius a câștigat Oscarul pentru regie

Michel Hazanavicius a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun regizor, pentru pelicula "The Artist", duminică, la cea de-a 84-a gală de decernare a acestor distincții, ce a avut loc la Los Angeles, eveniment transmis în direct de HBO România.

Michel Hazanavicius a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun regizor, pentru pelicula „The Artist”, duminică, la cea de-a 84-a gală de decernare a acestor distincții, ce a avut loc la Los Angeles, eveniment transmis în direct de HBO România.

„Sunt cel mai fericit regizor din lume”, a spus cineastul la primirea trofeului, mulțumind întregii echipe a filmului, inclusiv cățelului Uggie.
Filmul lui Michel Hazanavicius, turnat în alb negru, spune povestea unui actor din epoca filmului mut, George Valentin (Jean Dujardin), îngrijorat că va fi dat uitării odată cu apariția filmelor cu sonor și care se îndrăgostește de tânăra dansatoare pe cale de afirmare Peppy Miller (Bérénice Bejo). O coproducție Franța/ Belgia, „The Artist” aduce un omagiu filmelor mute hollywoodiene.

Regizorul francez a concurat la Oscarul pentru regie cu Martin Scorsese („Hugo”), Alexander Payne („The Descendants”), Woody Allen („Midnight in Paris”) și Terrence Malick („The Tree of Life”).

Hazanavicius a mai fost recompensat pentru „The Artist” și cu premiul Cesar, dar și cu trofeul Sindicatului regizorilor americani.

Cea de-a 84-a gală a premiilor Oscar are loc la Hollywood & Highland Center din Los Angeles (fostul Kodak Theatre).

Anul trecut Oscarul pentru regie i-a revenit cineastului britanic Tom Hopper.

Inchide