Portretul voluntarului român: tânăr și preocupat de mediu

Redactor:
Ioana Erdei
Portretul voluntarului român: tânăr și preocupat de mediu
Tânăr și preocupat de mediu, așa arată voluntarul român, potrivit unui studiu recent realizat de GfK Romania pentru MaiMultVerde

Tânăr și preocupat de mediu, așa arată voluntarul român,potrivit unui studiu recent realizat de GfK Romania pentruMaiMultVerde. Potrivit cercetării, numărul tinerilor care au făcutvoluntariat în ultimii 6 ani s-a dublat, iar numărul celor dispușisă lupte pentru cauze legate de mediu a crescut , din 2004 până înprezent, de la 8% la 51%.

Pentru a afla dacă interesul românilor pentru activitățile devoluntariat a crescut, câți dintre tinerii români s-au implicat înproiecte de voluntariat și care au fost cauzele pe care le-auîmbrățișat, a fost realizată cercetarea GfK România.

Potrivit acesteia, 29% dintre tinerii români au desfășuratactivități de voluntariat în diverse domenii în ultimul an, ceea cereprezintă o creștere de peste 50% comparativ cu 2004 când seînregistrase doar 13%. Patru din zece români care nu au făcutvoluntariat sunt interesați să se implice în astfel de acțiuni înviitor, mai arată cercetarea.

41% dintre tineri se implică în acțiuni de voluntariatîn domeniul informării și educației

Potrivit studiului, cauzele pentru care tinerii se implică înacțiuni de voluntariat în 2010 sunt diverse. De la sănătate, artăși cultură (76%), la protecția mediului (51%) sau pentru ajutorareacategoriilor defavorizate (34%).

În ceea ce privește notorietatea organizațiilor sau proiectelorecologiste de care respondenții au auzit, Greenpace, Țara luiAndrei și MaiMultVerde se situează în top 3 al celor mai cunoscute.Rezultatele studiului au fost prezentate odată cu inaugurareaMonumentului Voluntarului Necunoscut realizat din papură desculptorul Dumitru Cosma.

Instalația, un simbol al tânărului care hotărăște să iasă dinmulțime și să facă voluntariat în sprijinul celorlalți, a fostamplasat pe soclul fostei statui a lui Vladimir Ilici Lenin dinPiața Presei Libere. După o săptămână, el va fi amplasat într-unparc din București. (Diana Marcu)

Inchide