TOP 20 cei mai bogați muzicieni ai tuturor timpurilor

Publicat: 25/01/2013, 10:12
Actualizat: 29/07/2014, 19:10

Publicația Pop Dust a întocmit topul celor mai bogați 20 de muzicieni ai tuturor timpurilor. Clasamentul include atât vedete ale anilor ”60-”70, cât și artiști în vogă în prezent.

În fruntea topului, cu o avere de 1, 2 miliarde de dolari, a fost poziționat Andrew Lloyd Webber. Singurul miliardar din clasament a cunoscut succesul în teatrul muzical, montând piese devenite celebre pe Broadway, printre care „Jesus Christ Superstar”, „Cats” sau „The Phantom of the Opera”. De asemenea, Webber a fondat în anul 1977 compania „Really Useful Group”, care activează în domeniul artei și entertainmentului și care i-a adus o mare parte din venituri.

Foto: Hepta

Pe locul al doilea s-a clasat cântărețul și compozitorul englez Sir James Paul McCartney. Fostul membru al formației The Beatles a reușit să adune o avere estimată la 800 milioane de dolari. Potrivit sursei citate, pe lângă veniturile provenite din drepturile de autor, McCartney a moștenit peste 316 milioane de dolari de la soția sa, Linda. De asemenea, recentul turneu „Up and Coming” i-a adus câștiguri de 87 milioane de dolari.

Foto: Hepta

Bono, solistul formației U2, închide podiumul, cu o avere de 600 de milioane de dolari. Pe numele său real Paul David Hewson, irlandezul a reușit să adune această sumă atât datorită muzicii, cât și investițiilor făcute în paralel într-o linie vestimentară și un hotel de cinci stele. De-a lungul timpului, Bono a fost nominalizat de trei ori la Premiul Nobel pentru Pace, dar a primit și numeroase decorații și medalii.

Foto: Hepta

Cu o avere de 550 de milioane de dolari, Bing Crosby se află pe locul patru în clasament. Fostul cântăreț și actor american a fost inclus, de asemenea, și în topul celor mai bogați zece americani, în anul 1930. Cu peste o jumătate de miliard de discuri vândute, Crosby a rămas unul dintre simbolurile lumii artistice a secolului al XX-lea. De asemenea, în 1945 a primit un Premiul Oscar la categoria „Cel mai bun actor”, pentru rolul interpretat în filmul „Going My Way”, regizat de Leo McCarey.

Foto: AFP//Mediafax

Sean John Combs, cunoscut în lumea muzicală drept „Puff Daddy„, „Diddy” sau „P. Diddy”, se află pe poziția a cincea a topului, cu o avere de aproape 550 de milioane de dolari. Alături de Sean John, rapperul american a dezvoltat și o linie vestimentară, ce îi aduce anual un profit de 100 milioane de dolari.

Foto: Hepta

Cântăreața, compozitiarea și producătoarea americană Mariah Carey a reușit să adune o avere de 500 de milioane de dolari și să se poziționeze pe locul al șaselea. Artista a devenit cunoscută în special datorită celor cinci single-uri consecutive pe locul I în Billboard Hot 100 (SUA). În plus, Recording Industry Association of America a plasat-o pe locul trei în clasamentul celor mai bine vândute artiste, după Barbra Streisand, Mylène Farmer și Madonna.

Foto: Hepta

Pe locul al șaptele în clasament se află Jay-Z. Pe numele său real Shawn Corey Carter, rapperul născut în Brooklyn, New York, are în prezent o avere estimată la 475 milioane de dolari. Artistul a vândut aproximativ 50 de milioane de albume în întreaga lume și a fost poziționat pe locul I în topul „The Greatest MCs of All-Time”, întocmit de MTV în anul 2006. În noiembrie 2010, Jay-Z a publicat cartea „Decoded”.

Foto: Hepta

Pe următoarea poziție în clasament se află cântăreața americană de muzică country Dolly Parton, a cărei avere este de 450 de milioane de dolari. De-a lungul timpului, artista a compus peste 3.000 de cântece, cele mai cunoscute fiind „I Will Always Love You” (interpretat de Whitney Houston), „Jolene”, „9 to 5″ și „Coat of Many Colors”. De asemenea, Dolly Parton a activat și în industria cinematografie, fiind distribuită în filme precum „9 to 5″, „The Best Little Whorehouse in Texas”, „Rhinestone”, „Steel Magnolias” și „Gnomeo and Juliet”.

Foto: Hepta

Pe locul nouă, cu o avere de 400 milioane de dolari, a fost plasat Jimmy Buffett. Formația din care face parte, Coral Reefer Band, a devenit celebră în special pieselor „Margaritaville” și „Come Monday”. Buffett a debutat la sfârșitul anilor ”60, ca solist de muzică country, iar primul său album, „Down to Earth”, a fost lansat în 1970.

Foto: Hepta

La jumătatea clasamentului, pe locul 10, este poziționat fostul cântăreț american Michael Jackson. Averea fostului „Rege al muzicii pop” a fost estimată la 350 milioane de dolari. În perioada 1980-1990, artisul a cunoscut un succes extraordinar, care-i aducea în cont aproximativ 50 milioane de dolari pe an. În ciuda vânzărilor record, dar și a contractului de publicitate cu Pepsi, Michael Jackson a pierdut sume mari de bani din cauza investițiilor nefavorabile. Potrivit sursei citate, în anul 2003, cântărețul pop avea datorii în valoare de 200 milioane de dolari.

Foto: Hepta

Locul 11 în top este ocupat de Garth Brooks. Cântărețul american de muzică country deține o avere în valoare de 325 milioane de dolari. De-a lungul carierei sale, Brooks a câștigat două Premii Grammy, dar și 17 trofee în cadrul „American Music Awards”. În topul celor mai bine vânduți artiști în SUA, Garth Brooks se află pe locul al treilea.

Foto: Hepta

Gene Autry, pe numele său real Orvon Grover Autry, se află pe locul 12 în clasamentul întocmit de Pop Dust. Averea sa, estimată la 320 de milioane de dolari, se datorează carierei sale în muzică film și televiziune, începută în 1930. Piesa „Here Comes Santa Claus”, pe care Autry a scris-o alături de Oakley Haldeman, este și în prezent una dintre cele mai difuzate în perioada sărbătorilor de iarnă.

Foto: AFP//Mediafax

Solistul formației The Rolling Stones, Mick Jagger, se clasează pe locul 13, cu o avere în valoare de 305 milioane de dolari. Cu o carieră de peste 50 de ani, muzicianul englez a cunoscut un success impresionant atât alături de colegii săi de trupă, cât și pe cont proriu. Jagger a activate și în lumea filmului, rolul său de debut fiind în filmul „Performance”, regizat de Donald Cammell și Nicolas Roeg.

Foto: Hepta

Locul 14 este ocupat de Gene Simmons, co-fondatorul formației americane Kiss. Artistul a reușit să adune o avere în valoare de 300 milioane de dolari, atât datorită muzicii, cât și a reality-show-ului „Family Jewels”. De asemenea, o parte din veniturile sale au ca sursă vânzarea produselor aflate sub brandul Kiss, printre care și prezervative și coșciuge.

Foto: AFP//Mediafax

Beyonce Knowles, fostă membră a formației Destiny”s Child, se află pe locul 15, cu o avere de 300 de milioane de dolari. Cântăreața americană a vândut 75 de milioane de albume în întreaga lume și a câștigat până în prezent șapte Premii Grammy. De asemenea, Beyonce a încheiat contracte de publicitate și cu L”Oreal și Pepsi. Artista a fost distribuită și în mai multe filme, unul dintre cele mai cunoscute roluri ale sale fiind cel din musicalul „Dreamgirls”, regizat de Bill Condon.

Foto: Hepta

O avere egală are și Sir Elton John. Cântărețul, compozitorul și pianistul englez se poziționează pe locul 16 în top. Cu o carieră de patru decenii, Reginald Kenneth Dwight pe numele său real, a vândut peste 450 de milioane de discuri la nivel mondial. Piesa „Candle în the Wind” a devenit cea mai bine vândută melodie din istorie (33 de milioane de exemplare).

Foto: Hepta

Un alt fost membru al trupei The Beatles aflat în clasament este Ringo Starr. Englezul are și el o avere estimată la 300 milioane de dolari. După despărțirea de The Beatles în anul 1970, Ringo Starr și-a continuat activitatea muzicală, înregistrând mai multe single-uri, dar a intrat și în lumea televiziunii, implicându-se în realizarea serialului pentru copii „Thomas the Tank Engine & Friends”.

Foto: Hepta

Cu o poziție mai jos în top, pe locul 18, se află muzicianul englez Sting, cu o avere de 290 milioane de dolari. Gordon Matthew Thomas Sumner a debutat ca solist, compozitor și basist al formației The Police, alături de care a vândut peste 50 milioane de albume în întreaga lume. Deși destrămată la mijlocul anilor ”80, trupa s-a reunit în anul 2007 și a susținut un turneu ce a generat câștiguri de aproximativ 377 milioane de dolari.

Foto: Hepta

Andre Romelle Young, sau Dr. Dre, ocupă poziția 19, cu o valoare de 250 milioane de dolari. Fondatorul și patronul Aftermath Entertainment și co-fondatorul Death Row Records a produs de-a lungul timpului mai multe albume alături de Snoop Dogg, Eminem, 50 Cent și Nate Dogg. Revista Rolling Stone l-a numit unul dintre cei mai bine plătiți artiști ai anilor 2001 și 2004. În plus, Dr. Dre a fondat și compania Beats, jumătate din acțiunile acesteia fiind cumpărate anul trecut de HTC.

Foto: Hepta

Topul este încheiat de rapperul 50 Cent, a cărui avere este simlară celei a lui Dr. Dre. Curtis James Jackson III a devenit cunscut datorită albumului de debut „Get Rich Or Die Tryin'”. Mai târziu, colaborarea cu Eminem i-a adus un succes important. În 2002 a fondat casa de discuri G-Unit Records, unde a reușit să atragă artiști precum Young Buck și Lloyd Banks. De asemenea, 50 Cent are și afaceri paralele

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Modificări mari în Codul Rutier. Ce se întâmplă cu permisul
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun